Bb Krem Nedir?

Bb Krem Nedir?

Bb krem renk eşitleyici olarak kullanılan bir ten ürünüdür. Fondöten ile sıklıkla karşılaştırılmasına karşın BB kremlerin yapısı çok daha hafiftir.

Özellikle günlük kullanım için ideal olan BB kremler kusurların kapatılmasına olanak sağlamaktadır. Acılımı “Blemish Balm “alan Bb kremin anlamı kusur kapatıcıdır. BB kremleri fondötenlerden ayıran birçok özellik mevcuttur. Bu özelliklerin başında cilt tonunu eşitlerken cilde bakım yapması gelmektedir. Cildin nemlenmesine ve güneş ışınlarından korunmasına olanak sağlamaktadır. Bb kremlerin renk skalası fondötenler kadar geniş değildir. Acık, orta ve koyu renk olmak üzere üç farklı renge sahip olan Bb kremler cilt ile bütünleşmektedir.

bb-banner.png

Bb Krem Nasıl Seçilir?

Bb krem tercihleri cilt tipi ile uyumlu olmalıdır. Bu sebeple seçim yaparken cilt tipinin ne olduğu ve ihtiyaçları bilinmelidir. Bb kremlerin ambalajları üzerinde hangi cilt tipi için uygun olduğu yazmaktadır. Kişi seçim yaparken ambalaj üzerinde ki bu bilgiye önem vermelidir. Bunun dışında satın alınacak bb kremin tonunun cilt ile uyumlu olması gerekmektedir. Kişi kendi cilt tipine uygun olduğu bb kremi denemeli ve ardından satın almalıdır.

Bb Krem Nasıl Uygulanır?

Bb krem uygulaması öncesinde cildin derinlemesine temizlenmesi gerekmektedir. Uygun bir temizleme jeli ile temizlenen cilt ardından tonikle arındırılmalıdır. Bu işlemler sonrasında nemlendirici uygulanması gerekmektedir. Sürülen Bb kremin cilde en iyi şekilde oturması ve kalıcılığının artması için nemlendirici oldukça büyük bir öneme sahiptir. Her ne kadar bb kremler cildi nemlendirse de bu tek başına yeterli değildir. Uygulama fırça, el veya makyaj süngeri ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Bb krem uygulaması sırasında aşırıya kaçılmaması doğal bir görüntü için gereklidir.

Bb Kremler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bb kremler cilt tonunun eşitlenmesine olanak sağlayan ürünler olduğundan kapatıcılık seviyeleri fondötenler kadar iyi değildir. Günlük kullanımda iyi etki yaratan bu ürün tek başına yeterli değildir. Bb kremleri destekleyici alt ürünler kullanılması cildin daha sağlıklı görünmesine neden olmaktadır. Bb kremlerin yoğun uygulanması kalıcılık veya kapatıcılık seviyesinin artmasına neden olmayacağı gibi yapay bir görüntü oluşturmaktadır. Bb kremlerin el ile uygulanması en iyi sonucun alınmasına olanak sağlamaktadır. Kalıcılık seviyesinin arttırılması için altına baz uygulanması tavsiye edilmektedir. Cilde uygulanan baz iyice yedirildikten hemen sonra bb krem uygulamasına geçilebilir. Fondötenlerde olduğu gibi üstüne bronzer, allık ve aydınlatıcı uygulanabilmektedir. Bu işlemlere geçmeden önce bb kremin cilde iyice dağıtılması gerekmektedir. Bazı bb kremlerin formu oldukça yağlı olduğundan cilde tam anlamıyla oturması zaman alabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde 5 dakika beklendikten sonra üzerine allık veya bronzer sürülmesi gerekmektedir.

5d7933f145d2a023a0dc5181.jpg

l Kapatıcılar ile birlikte kullanılabilir.

l Kalıcılık süreleri fondöten oranla daha azdır.

l Cildin doğal görünmesine olanak sağlar.

l Cildi nemlendirir.

l Cildin parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.