Cilt Tipine Göre Yağ Seçimi

Cilt Tipine Göre Yağ Seçimi

Yağlar geçmişten günümüze kadar birçok alanda fayda sağlamasından, özellikle vücut mekanizmasında yarattığı mucizelerinden dolayı yaygın bir kullanım alanına sahiptir.

Yağlar geçmişten günümüze kadar birçok alanda fayda sağlamasından, özellikle vücut mekanizmasında yarattığı mucizelerinden dolayı yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Bedensel savunma mekanizmasını hızlandıran yağlar bir bütün olarak iyileştirme sağlamanın yanı sıra vücudumuzda 46 farklı şekilde kullanılarak çeşitli faydalar sağlamaktadır. Yağların satışı ve muhafazası sırasında koyu renkli şişelerde bulunması gereklidir. Bu durumun en önemli nedeni ise yağların fayda sağlaması ve özelliklerinin bozulmaması için güneş ışınlarına maruz bırakılmamasıdır.

2758135-810x458.jpg

Kozmetik alanda genel olarak aromaterapik yağlar tercih edilir ve bu yağlar yaşlanma etkilerini yok etmekle görevlidir. Tonik olarak kullanılan yağlar cildin güzelleştirmesine fayda sağlarken aynı zamanda derinlemesine temizlik sağlayarak akne, sivilce gibi oluşumların önüne geçmektedir.

Badem Yağı

Badem yağı genel olarak tatlı tercih edilir. Cilt tiplerinin hepsi için fayda sağlarken aynı zamanda nemlendirmeye büyük yardımcıdır. Kuru, hassas ciltler için önerilen badem yağı cildin nemlenmesi ve beslenerek yenilenmesine fayda sağlar.

Avokado Yağı

Kuru, yıpranmış ve yaşlılık belirtilerinin görüldüğü ciltler için önerilmektedir. Cildi nemlendirip beslerken aynı zamanda yaşlanma etkilerinin giderilmesinde büyük rol oynayarak cildin gençleşmesine yardımcıdır. Çok hızlı bir şekilde emilme gücüne sahip olan avokado yağı cildi nemlendirirken aynı zamanda beslemektedir. A, B, D, E vitaminlerini içerir ve egzama tedavisinde de kullanılmaktadır.

Buğday Yağı

Hamilelik döneminde meydana gelen çatlakların giderilmesinde etkin rol oynayan buğday yağı A, D, E vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kuru ve çatlayan ciltler için etkili yağlar grubunda olup kullanımı uzmanlar tarafından önerilmektedir. Çok hızlı bir emilime sahip olmasının yanı sıra güneşin zararlı ışınlarından korunmaya yardımcıdır. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan özelliğe sahiptir. Güneş ve doğum lekelerinin giderilmesinde de kullanımı fayda sağlamaktadır.

Ceviz Yağı

Kuru ve yıpranmış ciltlerin yanı sıra yaşlanma belirtileri gösteren yaşlı ciltlerde de kullanılabilir. Doymuş yağ asitleri içermesi bakımından zengin bir içeriğe sahip olan ceviz yağı çatlamış dudaklar ve göz çevresinde meydana gelmiş olan kırışıklıkların giderilmesi için kullanımı önerilmektedir.

Jojoba Yağı

Genel olarak jojoba yağı ciltte makyaj temizlemek için kullanılmaktadır. Ciltteki olması gereken yağı dengeleyerek nem kaybını önlemektedir. Güneş ışınlarına maruz kalınmaması için kullanılırken aynı zamanda bacak ve karın bölgesinde meydana gelen çatlakların onarılmasında da etken bir rol oynar. Ciltte güneşlenme sonrasında meydana gelen etkileri hafifletmeye yardımcı olurken kuru ciltler içinde nemlendirici özelliğe sahiptir.

cilt-tiplerine-gore-cilt-bakimi.jpg

Limon Kabuğu Yağı

Tonik olarak kullanılabilen limon kabuğu yağı sivilceleri tedavi ederken cildin gençleşip güzelleşmesine yardımcı yağlardandır. Cildi yağdan arındırarak sağlamlaştırıcı, gerginleştirici özelliğe sahiptir.

Papatya Yağı

Hassas ciltler için kullanılan papatya yağı akne tedavisinde başarılı sonuçlar vermektedir. Ciltte meydana gelmiş olan kaşıntılara iyi gelirken yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkiler yaratmaktadır. Hassas olan ciltler için fayda sağlamaktadır.