Deniz Tuzu Spreyi Nedir?

Deniz Tuzu Spreyi Nedir?

Saçlara ısı uygulamadan şekil vermenin en güzel yollarından biri olan deniz tuzu spreyi yaz ve kış aylarında sıklıkla tercih edilmektedir.

Adından da anlaşıldığı üzere içerisinde deniz tuzu barındıran spreyler saçlara belirgin bukle vermek amacıyla kullanılmaktadır. Kullanım şekli ve miktarına bağlı olarak yoğun bukleler elde etmenin mümkün olduğu sprey oldukça kolay şekilde uygulanabilmektedir. Piyasada birçok farklı markanın deniz spreyleri mevcuttur. Bu ürünler sadece saça şekil vermek için değil aynı amanda bakım yapmak içinde kullanılabilmektedir. Deniz tuzu spreyinin içeriği bu aşamada oldukça önemlidir. Çünkü içerisinde yalnızca deniz tuzu bulunan ürünler saç tellerinin kurumasına neden olabilmektedir. Bu kuruluğun oluşmaması için içerisinde besleyici özellik bulunan eniz tuzu spreylerinin kullanımı tavsiye edilmektedir. Saçlara ısı ile şekil vermekle uğraşmak istemeyenler için büyük bir kurtarıcı olan ürünün ıslak saça uygulanması gereklidir.

deniz-tuzu-spreyi-ne-ise-yarar.jpg

Deniz Tuzu Spreyi Nasıl Uygulanır?

Deniz tuzu spreyi içerisinde bulunan deniz tuzu sayesinde saçların şekillenmesine olanak sağlamaktadır. Denizden çıktıktan sonra doğal şekilde dalgalanan saç görüntüsünün elde edilmesi amacıyla kullanılan deniz tuzu spreyi duştan sonra nemi alınmış olan saça uygulanmalıdır. Sprey saç uçlarına doğru sıkıldıktan sonra eller ile alttan yukarıya doğru şekil verilmelidir. Bu işlem baş aşağıya eğilerek de yapılabilmektedir.

En iyi performansın alınabilmesi için saçın kendi halinde kurumaya bırakılması gereklidir. Kurutma işlemi makine yardımıyla yapıldığında saç tellerinde kabarma görülebilmektedir. Bu sorunun yaşanmaması için fön makinelerinde bulunan geniş kurutma aparatından faydalanılması tavsiye edilmektedir. Deniz tuzu spreyi ile saça verilen şeklin kalıcılık süresi oldukça fazladır. Saç tekrar yıkanana kadar bukleler formunu korumaktadır. Kalıcılık süresinin fazla olması ve alternatif ürün kullanımına gerek duyulmaması tercih edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Saçlara hacim kazandırmanın en kolay yollarından biri olan deniz tuzu spreyi kullanımında abartıya kaçmamak önemlidir. Saç diplerine ürün uygulanması halinde saç derisinde kepek oluşabilmektedir. Bu sebeple ürün saç diplerine sıkılmadan tüm saça orantılı şekilde uygulanmalıdır. Uygulama esnasında saçın tamamen ıslak olmaması istenilen görüntünün elde edilebilmesi için önemli bir detaydır. Havlu yardımıyla nemi iyice alınmış olan saça ürünün uygulanması gereklidir.

deniztuzuspreyleri.jpg

l Uygulama sırasında saç diplerine sıkılmamalıdır.

l Yoğun ürün kullanımı saç tellerinin kurumasına yol açabilmektedir.

l Kalıcılık süresi oldukça fazladır.

l İsteğe göre kuru saça yalnızca hafif dalgalar vermek amacıyla uygulanabilmektedir.

l Uygulama sonrasında parmaklar ile saç buklelerinin karıştırılması gereklidir.

l Doğal bir görünüm elde etmek için yoğun ürün kullanımından kaçınılmalıdır.