Doğru Makyaj Malzemesi Nasıl Seçilir?

Doğru Makyaj Malzemesi Nasıl Seçilir?

Doğru makyaj malzemesi seçimi yapmak büyük bir sorun haline gelmiştir. Makyaj malzemeleri hayatımızda vazgeçemeyeceğimiz bir noktaya ulaşmıştır.

Doğru makyaj malzemesi seçimi yapmak büyük bir sorun haline gelmiştir. Makyaj malzemeleri hayatımızda vazgeçemeyeceğimiz bir noktaya ulaşmıştır. Çoğunlukla kadınların tercih ettiği makyaj malzemeleri güzellik ve bakım alanında sık sık kullanılmaktadır. Ancak bilmeliyiz ki makyaj malzemeleri de cilt için çok önemli bir yere sahiptir.

Doğru makyaj malzemesi seçimi yapıldığında doğru ürün tercih edilmediği takdirde cilt üzerinde çok ciddi sorunlar oluşturabilmektedir. Bu nedenle makyaj malzemelerini iyice araştırarak almak gerekmektedir. Makyaj malzemelerine yapılan yorumlar değerlendirilmeli ona göre karar verilmelidir.

makyaj-teknikleri-golgelendirme-ve-aydinlatma-1521468585-885.jpg

Makyaj malzemesi seçiminde kaliteli makyaj ürünü seçtikten sonra bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise makyaj malzemesinin cilt tonuna uygunluğu olmalıdır. Bronz bir tene açık bir fondöten kullanılırsa bu durum renk eşitsizliklerine ve çirkin bir görüntüye neden olacaktır.

Doğru Makyaj Malzemesi Seçimi Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Doğru makyaj malzemesi seçimi arayışında olan insanlar internet üzerinden bilgi sahibi olmaya çalışmaktadır. Bu yüzden birçok insan tarafından doğru makyaj malzemesi seçimi yapmak için bilinmesi gerekenler araştırılıyor.

Doğru makyaj malzemesi seçimi yapılırken öncelikli olarak ürünlerin tarihine bakılmalıdır. Her şeyin olduğu gibi makyaj malzemelerinin de kendilerine özgü bir son kullanma tarihi olmaktadır. Tarihi geçen malzemeler kesinlikle tercih edilmemeli hatta evde bulunan tarihi geçmiş malzemeler atılmalıdır. Bu ürünler cilt için tahriş edici olduğu gibi ciltte kalıcı hasarlara da yol açabilmektedirler.

Ürün seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer bir şey ise malzemenin kaliteli ve bilindik bir markadan olmasıdır. Bu tür malzemeleri seçerken kullanıcı yorumları dikkate alınıp ona göre tercih edilmelidir.

Her insan için aynı etkiye sahip olmayan malzemeler bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Böyle durumlarda makyaj malzemesini kullanmayı bırakmak gerekmektedir.

Her insanın cilt tonu farklılık göstermektedir. Bu yüzden cilt tonuna uygun ürünler tercih edilmelidir. Cilt tonuna uyan renkler internet tarayıcıları üzerinden araştırılarak bulunabilmektedir.

gc3b6z-makyajc4b1.png

İnternetten Fondöten Rengi Nasıl Seçilir?

Bilindiği üzere her insanın cilt tonu farklılık gösterebilmektedir. Bazı insanlar esmer, bazı insanlar buğday ve bazı insanlarda açık ten rengine sahiptirler. Her fondöten her insana uymalı diye bir şey yoktur. Fondöten rengi araştırılıp tene uyan renk alınmalıdır.

İnternetten fondöten rengi bulma oldukça kolaydır. Kişi cildinin kusursuz görünmesini istiyorsa en önemli şey cilt alt tonunu bilmektir. Cilt alt tonunu bulmak için el bileğinin ve avuç içindeki damarların renklerine bakılabilmektedir.

Eğer damarlar mavi renginde gözüküyorsa soğuk alt tonlu fondötenler, yeşil görünüyorsa sıcak alt tonlu fondötenler, rengin yeşil mi mavimi olduğu ayırt edilemiyorsa doğal bitişli fondötenler tercih edilmelidir.

Başka şekilde test etmek gerekirse beyaz veya pembe tonlu bir cilde sahip kişiler soğuk alt tonlu, altın veya daha koyu ten rengine sahip kişiler sıcak alt tonlu, ikisi arasında kalan cilt rengine sahip kişiler ise nötr cilt tonlu olarak kabul edilir.

Beyaz Tenliler Kaç Numara Fondöten Kullanmalı

Her cilt aynı olmamaktadır. Bu yüzden her renk fondöten her cilde olmaz. Beyaz tenliler kaç numara fondöten kullanmalı sorusu birçok beyaz tenli insanın merak ettiği bir husustur.

Beyaz tenli insanlar doğru makyaj malzemesi seçimi yapmakta oldukça zorlanabilmektedirler. Çünkü bir fondötenin en açık tonu bile beyaz tenli insanlara koyu olabilmektedir.

Bunun için doğru makyaj malzemesi seçimi yapılırken yorumlara mutlaka bakılmalıdır. Beyaz tenliler çok kahverengi ve çok pembe olmayan fondötenler tercih etmelidir. Beyaz ten soluk bir yapıda olduğu için canlı renklerle makyaj yapmak daha iyi olabilmektedir.

Buğday Ten Fondöten Numaraları

3 farklı ana cilt rengi bulunmaktadır. Bunlardan biri buğday ten rengidir. Bu renk tam orta bir cilt tonudur. Bazı insanlar açık cilt tonuna sahip olabildiği gibi bazıları da buğday ve esmer cilt tonuna sahiptir.

Bu nedenle fondöten seçimleri birbirine uymak zorunda değildir. Buğday tenli biri esmer tenli birinin fondötenini kullanmamalıdır. Buğday tenli olanlar için olan fondötenler tercih edilmelidir.

Buğday ten fondöten numaraları olarak değerlendirme yapıldığında her marka için farklı bir sonuç olabilmektedir. Bu yüzden renk olarak araştırmak ten rengine uygun fondöteni bulmayı kolaylaştırır.

Buğday tenli insanlar sıcak alt tonlu renkler tercih etmelidir. Bu cilt tonu sarı alt tonu bir renk olduğu için sarı alt tonlu fondötenler tercih etmek daha iyi gözüken bir cilde sahip olmayı sağlar.

asfafsxz.jpg

Esmerler İçin Fondöten Numaraları

Esmer cilt tonuna sahip insanlar fondöten seçiminde daha özenli olmalıdır. Çünkü kendi tonundan açık bir ton tercih etmek esmer tenli birini çok kötü bir cilt görünümüne sokabilmektedir.

Esmerler için fondöten numaraları şeklinde araştırma yapıldığında her marka için aynı numara geçerli olmamaktadır. Bu yüzden numara olarak değil de uygun renk olarak araştırmak doğru sonucu bulmaya daha çok yarar.

Esmer tenliler sıcak alt tona sahip olabildiği gibi soğuk alt tona da sahip olabilirler. Bunu belirlemek için kendilerince test yapmalıdırlar. Genellikle bir markanın 3 cilt tonuna ait fondötenin en koyu olanını tercih etmek daha doğru bir sonuca varmayı sağlar.