Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Dumanlı göz makyajı gözleri daha alımlı ve çekici göstermesi ve yapılışının kolay olması sebebiyle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen makyaj stillerindendir. Günlük makyaj yaparken de özel günlere hazırlanmak için makyaj yaparken de en çok gözlerimiz k

Dumanlı göz makyajı gözleri daha alımlı ve çekici göstermesi ve yapılışının kolay olması sebebiyle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen makyaj stillerindendir. Günlük makyaj yaparken de özel günlere hazırlanmak için makyaj yaparken de en çok gözlerimiz konusunda hassas davranırız.

bugulu-goz-makyaji-1-1024x576.jpg

Çünkü küçük gözler için yanlış uygulanan bir makyaj tekniği gözleri daha küçük göstermeye sebep olabilir. Aynı zamanda da büyük olan gözlerimizi daha silik göstermek isterken daha büyük bir görünüme ulaştırabiliriz.

Farklı Göz Makyajı Stilleri

Gözleriniz için daha ferah ve sade makyajlardan daha yoğun ve renkli göz makyajlarına kadar birçok makyaj stili bulunmaktadır. Giydiğiniz kıyafete ya da kullandığınız aksesuarlara uygun göz makyajı tercihini doğru yapmak her zaman mümkün olmayabilir.

Ancak dumanlı göz makyajı tercih edilirse spor kıyafetinize, şık elbiselerinize ya da parıltılı takılarınıza, sade aksesuarlarınıza kısacası her tarza uyum sağlayacaktır. Dumanlı göz makyajı ne kadar çekici görünse de yapılış aşamalarında dikkatli olmak çok önemlidir. Çünkü dumanlı göz makyajı yapımında daha çok koyu renkli malzemeler tercih edilir. Haliyle ufak hataları temizlemek ve telafi etmek zorlaşmaktadır.

Dumanlı Göz Makyajı Yapımında İlk Adım

Dumanlı göz makyajı yapımına başlamadan önce yüzümüzü, özellikle gözaltları ve çevresini nemlendirmek çok önemlidir. Çünkü yaptığımız makyajı tenimizin kabul etmesi kısacası makyajın kusmaması gerekir.

Daha sonra göz çevrenize baz uygulamalısınız. Böylece yaptığınız ufak dokunuşlar kalıcı olacak ve dağılmayacaktır. Aynı zamanda kullandığımız göz farının yoğunluğunu kaybetmemesi için baz ve nemlendiricinin birlikte kullanılması çok önemlidir. Çünkü dumanlı göz makyajı yoğunluk üzerine kuruludur ve farın yoğunluğu azalırsa makyajın etkisi de azalmış olur.

Makyaj Malzemeleri İçin Püf Noktalar

Makyaja başlamadan önce cildiniz için gerekenleri tamamladıktan sonra kullanacağınız makyaj malzemelerini de ayarlamanız gerekir. Göz farı uygulayacağınız ve göz kalemini dağıtacağınız fırçaları makyaja başlamadan önce su ile veya nemlendirici ile nemlendirmeniz makyajı yaparken size büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu makyaj sırasında seçilen fırça kalitesi büyük bir önem taşımaktadır.

Dumanlı Göz Makyajı Uygulama Aşaması

Öncelikle göz kapağımıza ten rengi tonlarında, simsiz bir farı sürmemiz gerekir. Bunu makyaj için bir zemin olarak düşünebilirsiniz. Daha sonra elinizde bulunan en koyu renkteki farı gözünüzün köşesine büyüktür(>) işareti olacak şekilde sürmelisiniz. Daha sonra fırça yardımı ile bu koyu farı taşırmadan dağıtmanız gerekmektedir.

Bir sonraki adımda gözlerimizin küçük gözükmemesi için göz pınarlarımıza açık renkli, parlak bir far uygulamamız gerekir. Böylece bakışımızı aydınlatmış oluruz. Son olarak rengin tercihi size bağlı olmakla beraber, koyu ve açık bir tona sahip olamayan, özellikle orta tonlarda toprak ve taş rengi bir farı gözümüze çerçeve oluşturacak şekilde sürüyoruz.

dumanli-goz-banner.png

Son far uygulamasını yaptıktan sonra bir karıştırıcı fırça ile göz pınarımızdan göz köşesine kadar makyajı karıştırıyoruz ve fırçada kalan makyajı alt kirpiklerimize uyguluyoruz. Far uygulama işlemi bittikten sonra bir eyeliner ya da siyah göz kalemi yardımı ile üst kirpiklerimizi doldurmamız gerekir. Hatta dilerseniz eyeliner kullanırken kirpik bitimini uzatarak kuyruklu eyeliner çekebilir, daha yoğun bir görünüme sahip olabilirsiniz. Göz çevresine yapılan işlemler bittikten sonra kirpiklerinize rimel sürerek makyajı tamamlamış olacağız.