Güneş Koruyucular Kışın Kullanılmalı Mı?

Güneş Koruyucular Kışın Kullanılmalı Mı?

Güneş ışınları cilt için oldukça zararlıdır. Genel olarak yaz aylarında kullanılan güneş kremleri aslında her mevsim kullanılması gereken ürünlerdir.

Güneş Koruyucu Krem Nedir?

Güneş ışınları cilt için oldukça zararlıdır. Genel olarak yaz aylarında kullanılan güneş kremleri aslında her mevsim kullanılması gereken ürünlerdir. Yaz kış fark etmeksizin güneş ışınları cilde ciddi zararlar vermektedir.

1242078026825.jpg

Buna bağlı olarak cilt lekeleri problemleri ortaya çıkmaktadır. Cildin gerektiğinden fazla güneş ışınlarına maruz bırakılması cilt kanserine dahi yol açabilmektedir. Güneş kremi kullanırken gerekli olan korumaya sahip ürünlerin tercih edilmesi oldukça önemlidir. Güneş kremleri günlük rutinin bir parçası haline getirilmelidir. Cilt bakımına özen gösteren kişilerin kesinlikle atlamaması gereken güneş kremleri makyaj altına uygulanabilmektedir.

Güneş kremlerinin koruyuculuk seviyeleri birbirinden farklıdır. Yüze uygulanması tavsiye edilen güneş koruma faktörü en az 30 olmalıdır. 50 faktör koruma sağlayan güneş koruyucular güneş ışınlarından büyük oranda koruma sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Piyasada farklı markalara ait birçok güneş koruyucu bulunmaktadır. Bu güneş koruyucuların içerikleri birbirinden farklıdır.

Güneş Koruyucular Kışında Kullanılmalı Mı?

Spf güneş koruma faktörü anlamına gelmektedir. Güneş koruyucular üzerinde yazan spf ne kadar fazla ise ürünün koruyuculuk seviyesi o kadar fazladır. Güneş kremi tercihi yaparken bilinçli olmak oldukça önemlidir.

Çünkü güneş koruyucular cilt tipine uygun olarak tercih edilmesi gereken ürünleridir. Yağlı cilt tipi için akışkan yapıya sahip ürünlerin tercih edilmesi gereklidir. Kuru ve hassas cilt tipine sahip kişiler ise daha yoğun yapıya sahip ürünleri tercih etmelidir. Satın alınan güneş koruyucular kış aylarında da kullanılmalıdır. Güneş ışınları kışın her ne kadar fazla görünmese de cilde zarar vermektedir. Öyle ki kapalı havalarda dahi güneş koruyucusunun kullanılması gereklidir. Hatta evden çıkılmayan günlerde bile güneş koruyucunun kullanılması gereklidir.

Güneş koruyucular fondöten altına uygulanabildiğinden makyaj yapılmasına engel teşkil etmemektedir. Cilt sağlığına önem veren kişilerin vazgeçilmezi olan güneş kremlerinin birbirinden farklı birçok faydası mevcuttur.

blbjiblcjicsblfulf.jpg

Güneş Koruyucu Krem Kullanmanın Faydaları

Güneş koruyucular yalnızca güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kullanılmamaktadır. Aynı zamanda birçok faydaya sahip olan güneş koruyucular genç bir cilde sahip olmanın da yoludur. Yaşlanma belirtilerini geciktiren güneş kremleri güneşten kaynaklı oluşabilecek 1. Ve 2. Derece yanıklarında önüne geçmektedir. Uygulama esnasında dudaklara güneş kremi sürülebilir. Güneş koruyucu kremlerin etkisi değişkenlik göstermektedir. Ortalama 1 ile 3 saat arasında bir koruma sağladığından tazelenmesi tavsiye edilmektedir.

l Cilt kanseri riskini azaltır.

l Güneş sebebiyle oluşabilecek lekeleri önler.

l Cildi besler.

l Güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlar.

l Cilt sarkmasını önler.