Evde Doğal Yağlar İle Cilt Bakımı

Evde Doğal Yağlar İle Cilt Bakımı

Cilt bakımı yapmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar

Derinlemesine temizlik

Cildinizi uygun doğal İçeriğe sahip kremlerle nemlendirin

Peeling

Doğal yağlar ve cilde faydaları

Kantaron yağı

Lavanta yağı

Badem yağı

Jojoba yağı

Zeytinyağı

Limon yağı

Avokado yağı

1511353338-zbev-cover.jpg

Cilt bakımı yapmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar

Cilt bakımı hemen hemen herkesin önem verdiği konuların başında geliyor. Günlük hayatın karmaşası, stres, yorgunluk, ağır çalışma koşulları ve daha birçok içsel ve dışsal faktörler cildimizi yıpratır. Bunun yanında kötü alışkanlıklar (sigara, alkol, sağlığa zararlı ürün kullanımı…) güzel bir cildin ömrünü azaltan önemli etkenler arasında yer alıyor. Bu olumsuz etkilere karşı cildimizi evde doğal ve ekonomik yöntemlerle koruyabiliriz. Günlük cilt bakımları ile bebeksi, yumuşacık bir cilde kavuşabiliriz. Kaybettiğiniz yılların bir kısmını geri alabilirsiniz. Önemli olan doğal ve doğru yöntemler kullanmasını bilmek.

Cilt bakımı yapmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar

Yatmadan önce cildiniz güzelce temizleyin. Temizlenmeyen ciltte kullanılan yöntemler sonuç vermeyebilir ya da az sonuç alırsınız. Doğal İçeriğe sahip sabunlarla cildinizin güzelce her gün yıkayın. Cildiniz dış etkilere karşı

Derinlemesine temizlik

Cildinize aralıklarla derinlemesine temizlik yapın. Karbonat ve limon mucizesinden yararlanabilirsiniz. Derinlemesine temizlik ciltteki gözenekleri açar ve cildin daha rahat nefes almasına olanak verir. Nefes alan cilt daha canlı, daha genç görünür.

Cildinizi uygun doğal İçeriğe sahip kremlerle nemlendirin

Gün boyunca farklı etkilere maruz kalan cildimizi, akşam yatmadan önce mutlaka bakıma almalıyız. Yüzümüz sahip olduğumuz en büyük hazine... Akşamları doğal elma sirkesi ve gül suyu ile cildi iyice temizleyip arkasından uygun doğal bir kremle nemlendirin. Düzenli olarak yapılan bu işlem sonrası cilt için ne kadar yararlı olduğunu göreceksiniz. Muz, salatalık ve yoğurt gibi doğal yöntemler kullanarak cildin ihtiyacı olan nemi sağlayabilirsiniz.

Peeling

Ölü deriler, siyah noktalar cildin düşmanları. Yüzümüzün modunu düşüren fiziki bozukluklardan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Fiziki olarak rahatlama, psikolojik olarak da olumlu yönde etkileyecektir. Bunun yanında güneşin etkilerine karşı korunmak, bol su tüketmek; cilde uygun maskeler kullanmak da cilt bakımı için çok önemlidir.

Doğal yağlar ve cilde faydaları

Tüm sorunlarımıza karşı doğada etkili ve makul çözümler var. Doğru bir şekilde evde yapacağınız, doğal ürünlerle bakım cildinize harika etkileri bırakacaktır. Cilt dostu yağlarla tanışın. Sağlıklı bir cilde merhaba deyin.

cilt-bakiminda-kullanilan-5-dogal-yag.jpg

Kantaron yağı

Kantaron yağı, yanıklara karşı eskiden beri kullanılan bitkisel bir çözümdür. Ciltte oluşmuş birçok soruna karşı kantaron yağı etkilidir. Zamanla yüzümüzde oluşan güneş yanıklarını kantaron yağı ile düzenli masaj yaparsanız bu lekelerin yok olduğunu göreceksiniz. Sivilceler ve akneler karşı çok etkili... Gece yatmadan önce uygulayıp sabaha kadar kantaron yağı cildinizde kalabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Yeter ki doğru bir şekilde uygulamasını yapın. Kantaron yağı cildin beyazlatılmasında da etkisi büyüktür. Düzenli bir şekilde kullanımda bu etkilere ulaşabilirsiniz.

Lavanta yağı

Lavanta bitkisi eskiden beri sağlık ve parfüm sektöründe kullanılan popüler bir bitkidir. Harika Kokusu ile rahatlatır ve esenlik verir. Cildinize yapacağınız birkaç damla lavanta yağı ile masaj ciltte ferah ve canlı bir görünüm sağlayacaktır. Düzenli kullanılan lavanta yağı, pürüzsüz bir görünüm oluşturur. Bu harika yağın içeriği ciltte yenileyici dengeleyici bir etki oluşturur.

Badem yağı

Badem yağı, tüm vücuda faydalı bir İçeriğe sahip. Tüm vücutta gönül rahatlığıyla kullanılan badem yağı, cilt bakımında çok önemli yeri var. Tatlı badem yağı cildi baştan aşağı yenileyici, kırışıklığın azaltılmasında önemli faydası var. Ciltteki mikroplara karşı badem yağı iyi bir savaşçı, bakterileri yok ediyor. Badem yağı cildin nem dengesini sağlar ve rengini eşitler. Önemli bir onarıcı cilt bozulmalarına karşı hızlı iyileştirici etkiye sahip. Makyaj sonrası cildin arındırılması ve derinlemesine bakım için badem yağından yaralanabilirsiniz.

Jojoba yağı

Son zamanların en yaygın kullanılan yağı popülaritesi gittikçe artıyor. Ciltte ve vücutta oluşan yara, yanık cilt bozukluklarına karşı önemli bir doğal iksir.Yaşlanmayı geciktirici cildin yağ ve nem oranını ayarlayan doğanın harika bir hediyesi. Kilo verdikten sonra vücutta oluşan çatlak izleri düzenli kullanımda yok ediyor.

Zeytinyağı

Zeytinyağının insan sağlığı için önemi eski çağlardan beri bilinmektedir. Eski çağlardan beri sağlık sektörünün vazgeçilmez yağdır. Zeytin yağının zengin içeriği sayesinde (antioksidan, E vitamini) dolgun bir cilt vadediyor. Düzenli kullanımda cildin yenilenmesine ve cilt bozukluklarının iyileştirilmesinde antioksidan içeri ile mükemmel etkiler oluşturuyor.Gece yatmadan önce masaj yoluyla iyice cildinize yedirin. Cildinizde 30 dakikada sonra yıkayabilirsiniz. Dileyenler sabaha kadar da kalabilir. Düzenli kullanımda zeytin yağının ciltte olumlu değişimlerini göreceksiniz.

dogal-yaglar-kapak.jpg

Limon yağı

Limon cilt temizlenmesinde ve beyazlatılmasında eskiden beri kullanılan önemli bitkisel bir destek. Limon yağı da limon kadar cilde önemli faydaları bulunuyor. Limon yağı cildin canlandırılmasında ışıl ışıl bir görünüme sahip olmasında kullanılan bir yağ. Ciltteki sivilcelere karşı savaşarak sivilceleri kısa yoldan yok eder. Cilt tonunu eşitlenmesini de büyük katkıları var. Düzenli kullanımda ciltteki ölü derileri atar ve cildi yeniler.

Avokado yağı

Avokado tropik bir meyve ve yağlı bir özelliği var. Avokado meyvesi, doğal nemlendirici olarak da kullanılıyor. Zengin antioksidan özelliği sayesinde ciltteki bakterilere karşı savaşır. Cilt için önemli sayılacak vitaminleri bünyesinde barındırıyor. Avokado yağı içinde bulunan A,C,E vitaminleri ile yaşlanmaya karşı savaşır. Yaşlanmanın olumsuz etkilerini azaltır. Avokado yağı ölü derinin atılmasında önemli etkiye sahip. Düzenli kullanımda canlı bir cilde sahip. olduğunu göreceksiniz. Sadece biraz sabretmelisiniz. Bitkisel yöntemlerle çözüm biraz geç olabilir. Fakat kalıcı etkileri vardır.

Son olarak...

Kimyasal ürünleri fazla para vermeye gerek yok. Doğal sizlere çözüm sunuyor. Zarar ürünler ile sağlığınızı tehlikeye atmayın. Bitkisel destek ürünlere alerjiniz varsa mutlaka doktora danışarak kullanın hastalık durumunda veya hastanın tedavisinde lütfen uzmanlardan yardım alın. Bir yerlerden öğrendiğiniz bilgilerle tedavi uygulamayın. Sağlıcakla ve esenle kalın.