Vücut Tipine Uygun Giyinmenin Püf Noktaları

Vücut Tipine Uygun Giyinmenin Püf Noktaları

Özellikle kadınlar vücut tipine uygun olarak giyinme konusunda dikkatli davranmalıdır. Vücut tipine uygun olmayan kıyafetler tercih edildiği zaman olduğunuzdan çok daha kilolu ya da çok daha zayıf görünebilirsiniz.

İlk olarak vücut tipinizin ne olduğunu öğrenip daha sonra kıyafet seçimi yaparsınız tamamlayıcı bir görünüm elde etmiş olursunuz. Vücudumuzda bulunan dezavantajları geri planda tutarak avantajlı bölgeleri çıkarmanız gerekir. Kıyafetin çok pahalı olması ya da çok güzel olması size yakışacağını anlamına gelmez. Vücudumuzda en çok yakışacak kıyafetler hattınıza uygun olarak tercih ettiğiniz kıyafetler olacaktır. Bu kıyafetlerin kalitesinden daha çok üzerinizdeki duruşu önemlidir. Günümüzde vücut tipine uygun olacak kıyafetleri bulmak çok daha kolaydır. Kendi vücut tipinizi ve bedeninizi bildikten sonra kıyafet seçimi son derece kolay olacaktır. Vücut tipine bağlı olarak tercih edilen kıyafetlerin rengi de büyük bir önem taşımaktadır. Şık ve kaliteli bir görünüm kazanmak tahmin edildiği kadar zor bir şey değildir. İlk olarak kendinize sorular sormaya başlayarak işe koyulmanız gerekir. Vücudunuzda hangi bölgeyi beğenmediğinizi öğrendikten sonra bu bölgeyi geri planda tutmaya çalışmak için uygun kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Bazı püf noktaları göz önünde bulundurarak istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Kıvrımlı Bir Vücut Yapısına Sahipseniz

Kıvrımlı vücut yapısına sahip olan kadınlar diğer kadınlara nazaran daha büyük bir avantaj sağlamaktadır. Üzerine giydikleri kıyafetleri daha iyi bir şekilde taşıyabilirler. Kıvrımlı vücut yapısına sahip olan kadınları kesinlikle bol kıyafetlerden uzak durması gerekir. Kıvrımlı vücut yapısı dar kıyafetler tercih edildiği zaman daha çok ön plana çıkar ve daha etkileyici bir görüntü ortaya çıkarmış olursunuz. Böyle bir vücut yapısına sahip olan kişilerin vücutlarında saklamak yerine daha çok ön plana çıkarması gerekir. Kıvrımlı bir vücut yapısına sahip olan kadınlar geniş kıyafetler tercih ettiği zaman olduğundan çok daha kalın bir görünüm ortaya çıkar. Aynı zamanda daha uzun bacaklara sahip olmak için yüksek bel ve dar pantolonlar tercih edebilirsiniz. Bu pantolonun üzerine ise üzerinize tam oturacak olan bir crop top tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kalça kısmında tam olarak oturan alta doğru ise genişleyen etekleri de tercih edebilirsiniz. Kıvrımlı vücut yapısına sahip olan kişilerin bu avantajı en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Büyük Göğüslere Sahipseniz

Büyük göğüs yapısına sahip olan kadınların kıyafet tercihi yapması diğer kadınlara nazaran biraz daha zordur. Her kadın büyük ve dolgun göğüslere sahip olmak istese de kıyafet tercihi konusunda zorluk yaşandığını unutmaması gerekir. Büyük gözlere sahip olan kadınlar için pek çok farklı öneri bulunmaktadır. Bu öneriler göz önünde bulundurulduğu zaman en iyi görünüme kavuşmanız mümkün olur. Büyük göğüslü kadınların en çok yaptığı hatalardan biri iç çamaşırı seçimi konusunda olmaktadır. Bu kadınlar daha çok toparlayıcı iç çamaşırlarını tercih etmelidir. Böylece dik ve daha küçük bir göğüs görünüm ortaya çıkar. Kıyafet tercihi yaparken üzerinize yapışan kıyafetleri tercih etmektense daha çok geniş kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Özellikle dar gömlekler tercih edildiği zaman göğüsler düğmeleri zorlar ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar. Büyük göğüs yapısına sahip olan kadınların tek omuzlu kıyafetlerden de uzak durulması gerekir. Üst tarafı bol olan bel kısmı ise vücuda oturan kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Küçük Göğüslere Sahipseniz

Göğüsler kadınlar için son derece önemli organlardan biridir. Kıyafetlerin daha iyi bir görünüme kavuşabilmesi için göğüslerin büyük bir katkısı vardır. Her kadın güzel ve ortalama bir göğüs yapısına sahip olmak ister. Küçük göğüs yapısına sahip olan kadınlar doğru iç çamaşırı tercihi ile daha büyük bir göğüs yapısına sahip olabilirler. Aynı zamanda doğru kıyafet tercihi yapıldığı zaman daha büyük bir göğüs görünüm ortaya çıkar. İç çamaşırı tercih yaparken destekleyici ve büyük gösterecek sutyenleri tercih etmeniz gerekir. Aynı zamanda desenli bluzlar da göğüs yapısına daha büyük bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Dikey çizgileri bulunan elbiseler ya da bluzlar bu kadınlar için en ideal tercihlerden biri olacaktır. Aynı zamanda gösterişli ve kat kat olan kolyeler bu konuda size çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Küçük göğüs yapısına sahip olan kadınların kesinlikle geniş kıyafetlerden uzak durması gerekir.

Bacaklara Göre Daha Uzun Bir Gövdeye Sahipseniz

Gövde uzunluğu bacak uzunluğundan daha yüksek olan kişilerin kıyafet tercihi konusunda çok daha dikkatli davranması gerekir. Orantılı bir vücut yapısına ulaşabilmek adına kıyafet tercihi büyük bir önem taşımaktadır. Gerekli olan püf noktalar yerine getirildiği zaman orantılı bir görünüme ulaşmak mümkün olur. Crop top olarak adlandırılan kısa üstleri tercih ederek daha kısa bir vücut uzunluğu ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda pantolon tercihinde daha yüksek bel pantolon onları tercih etmeniz büyük bir önem taşımaktadır. Böylece bacak boyunuz uzadığı için orantılı bir görünüm ortaya çıkar. Geniş paça yapısına sahip olan pantolonları tercih ederek altında topuklu ayakkabı giydiğiniz zaman üst vücut ile bacak boyu oranını sağlamak mümkün olur. Aynı zamanda tek parça elbiseler de bu vücut yapısına sahip olan kadınlar için kurtarıcı olmaktadır. Pantolon tercih ettiğiniz zaman yüksek var olmasına ve kemer kullanmaya özen göstermeniz gerekir.

Kalın Bele Sahipseniz

Kalın bel yapısına sahip olan kadınların kıyafet tercihinde dikkat etmesi gereken pek çok önemli husus bulunur. Bu vücut yapısına sahip olan kişilere genellikle elma tipi vücut şekli adı verilmektedir. Alt kısmı ince üst kısmı ise kalın yapıda olmaktadır. Kruvaze olarak adlandırılan kıyafetler tercih edildiği zaman daha İnce bir bel yapısı ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda derin V yaka üstler tercih edildiği zaman da haber yapısında incelme durumu söz konusu olur. Kıyafet tercihinde özenle davranıldığı zaman daha ince bir bel yapısı ortaya çıkarmak son derece kolaydır. Bu vücut yapısına sahip olan kadınların çok dar kıyafetleri tercih etmekten kaçınması gerekir. Fakat çok geniş kıyafetleri tercih etmek de iyi bir sonuç ortaya çıkarmak. Hafif bol olan kıyafetler tercih edildiği zaman göbek ve kalın bel problemini gizlemek mümkün olur. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise tercih edilen kıyafetlerin düz olmasıdır.

Kalın Kollara Sahipseniz

Kadınların en çok problem yaşadığı konulardan biri kalın kol yapısına sahip olmaları konusundadır. Bu vücut yapısına sahip olan kişilerin kesinlikle sıfır kol olarak adlandırılan üstlerden kesinlikle uzak durulması gerekir. Kolların kalınlığını gezebilmek adına kıyafetlerin tercih edilmesi gerekir. Kollar açıkta kaldığı zaman daha çok dikkat çekecektir. Bilek kısmına doğru genişleyen kıyafetler tercih edildiği zaman en iyi şekilde gizleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Kol kısmı tam olarak oturan kıyafetleri tercih etmek yerine geniş ya da aşağı doğru genişleyen kollara sahip olan kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Vücudunuzda beğenmediğiniz hatları geri planda tutarak daha iyi bir vücut görünümüne ulaşabilirsiniz. Omzu açık kıyafetleri tercih etmekten kesinlikle kaçınmak gerekir.

Kısa Boylu Kadınlar

Kısa boylu kadınlar doğru kıyafet tercihi yaptığı zaman olduğundan çok daha uzun görünebilirler. Kısa boylu kadınlar derin V yaka kıyafetler tercih etmelidir. Bu görünüm boyunuzun çok daha uzun olmasını sağlayacaktır. Yarın balıkçılar ve dik yaka bluzlar olduğunuzdan çok daha kısa görünmenize sebep olacağı için bu kıyafetlerden kaçınmak gerekir. Aynı zamanda V yaka etkisi yaratacak olan fular bağlama şekli ile de bu görünüm elde edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz ayakkabınızın biraz daha topuklu olmasına özen gösteriniz. Çok yüksek topuklu giydiğiniz zaman boyunun uzun görünse de kesik bir görünüm ortaya çıkar. Paça kısmı geniş ve yan pantolonlar tercih edildiği zaman çok yüksek topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Olduğunuzdan çok daha uzun görünmeniz için yüksek bel pantolonlar kurtarıcı olmaktadır. Bu pantolonların üzerine daha kısa bluzlar tercih edildiği zaman çok daha uzun görünebilirsiniz.