Emeklinin beklediği ikramiye müjdesi! Ödenecek rakam

Emeklinin beklediği ikramiye müjdesi! Ödenecek rakam

Milyonlarca emekliye Ramazan bayramında ikramiye ödenecek. Beklenti 1500 TL ile 2000 Türk lirası arasında

13 Milyonu aşkın emekliye ikramiye müjdesi geldi. Ramazan ayı Nisan'da başlıyor. Ramazan bayramı öncesinde ise emeklilere ikramiye ödemesi yapılacak.

Şimdiye dek 1100 TL olan ikramiyeye zam gelecek. Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen emekli ikramiyelerin ne olacağı büyük merak konusu olurken rakamlarda gelmeye başladı.

GÖZLER CUMHURBAŞKANINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde emeklilere ödenecek olan ikramiyeyi açıklaması bekleniyor. Nisan ayında emekliler maaşlarıyla birlikte bu ikramiye ödemelerini alabilecekler.

TAHMİNLER GELMEYE BAŞLADI

İktidara yakın gazetelerde emeklilere ödenecek ikramiyeler için 2000, 3000, ve 4000 TL gibi rakamlar dile getirilse de sosyal güvenlik uzmanları en net rakamı verdiler.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; Sosyal güvenlik uzmanı Cem Kılıç ise, 2022 yılı zam oranından memnun olmayan emeklilere yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesinin 2000 TL olabileceğini söyledi.

Ancak rakamlara bakıldığında 1500 TL ile 1655 TL arasında bir sonuç ortaya çıkar. Maaşlara yapılan zamlar dikkate alınarak bir artış gerçekleşirse 2000 TL gibi bir sonuç ortaya çıkmıyor.

MÜJDE OLARAK DUYURULABİLİR

Emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyesi 2000 TL'nin altında hesaplanıyor olsa da hükümet bir müjde kararı alarak emekli ikramiyelerini en düşük emekli maaşına eşitleyip 2500 TL bir ödeme yapabilir. Sosyal güvenlik uzmanlarına göre masada böyle bir seçenekte yer alıyor.

İlgili Haberler