ABD Hava Sahasını Rus Uçaklarına Kapattı

ABD Hava Sahasını Rus Uçaklarına Kapattı

ABD hükümeti hava sahasını Rus uçuşlarına kapattı. Bu, ABD'yi, Moskova'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından hava sahalarını Rus uçaklarına kapatan Kanada ve Avrupa'daki diğer birçok ülkeye ekliyor.

Birliğin Durumuna ilişkin ilk konuşmasında Başkan Joe Biden, ABD'nin Rus uçaklarını hava sahasından çıkaracağını söyledi ve Putin'in Ukrayna'yı işgal etme kararının bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi'nde "Ne olacağı hakkında hiçbir fikri yok" dedi.

"Hepimiz... ayağa kalkıp Ukrayna'ya ve dünyaya hatasız bir sinyal gönderelim."

Biden'ın ABD hava sahasını kullanan Rus uçaklarını yasaklayacağını bildireceği haberlerinin ardından, Amerikan havacılık devi Boeing, Rus havayollarını ve Moskova'daki operasyonlarını desteklemeyi bırakacağını söyledi.

Ukrayna'nın başkenti bir Boeing sözcüsü, "Moskova'daki büyük operasyonları askıya aldık ve Kiev'deki ofisimizi geçici olarak kapattık." Dedi.

Ayrıca okuyun | Blinken, Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinden çıkarılması gerektiğini söyledi

"Rus havayolları için parça, bakım ve teknik destek hizmetlerini de askıya alıyoruz. Çatışma devam ederken ekiplerimiz bölgedeki ekip arkadaşlarımızın güvenliğini sağlamaya odaklanıyor."

Salı günü United Airlines, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından benzer adımlar atan diğer büyük ABD havayollarına katılarak Rus hava sahası üzerindeki uçuşları geçici olarak askıya alacağını duyurdu.

Beyaz Saray yorum yapmaktan kaçındı, ancak son günlerde ABD havayollarıyla kapsamlı görüşmeler yaptı.

Son günlerde United, Hindistan'a ve Hindistan'dan uçuşlar gerçekleştirmek için Rus hava sahası üzerinde uçmaya devam etti. United Parcel Service, Delta Air Lines ve American Airlines, bu hafta Rusya üzerinden uçuşlarının iptal edildiğini doğruladı.

Reuters'e göre FedEx, Rusya üzerinden uçuşları durdurup durdurmadığını soran e-postalara yanıt vermedi.

United havayolu, Rus hava sahasını kullanmayan alternatif rotaları değerlendirdiği için Salı ve Çarşamba günleri Hindistan'a iki uçuşu iptal ediyor.