Afrikalı Öğrenciler Ukrayna'dan Ayrılmaya Çalışırken Ayrımcılığa Maruz Kaldıklarını Söylüyor

Afrikalı Öğrenciler Ukrayna'dan Ayrılmaya Çalışırken Ayrımcılığa Maruz Kaldıklarını Söylüyor

Ukrayna'dan kaçan yüz binlerce insan arasında, ülkede okuyan ve çalışan birçok Afrikalı ve Güney Asyalı var. Komşu ülkelerin sınırlarını geçmeye çalıştıkları için, bazıları ayrımcılık ve kötü muameleden şikayet ederken, diğerleri kendilerine olağanüstü bir nezaket gösterdiklerini söylediler.

NPR, bu değişen deneyimler hakkında bir fikir edinmek için Polonya ve Macaristan'da sınırları aşmaya çalışan çoğu öğrenci olan mültecilerle konuştu.

Birçok siyahi öğrenci Polonya sınırında ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyledi

Nijeryalı bir ekonomi öğrencisi olan Clement Akenboro, Pazar günü güvenlik görevlileri tarafından atıldığını söylediğinde Lviv'den Polonya'ya giden bir trendeydi.

NPR'den Tim Mak'a konuşan Akenboro, "Trendeki tüm Siyah adamları uyuşturuyorlar" diyerek, hedef alınmaktan duyduğu utancın ardından deneyimin kendisini ağlamak istediğini de sözlerine ekledi.

Freedom Chidera, Ukrayna'da tıp eğitimi alarak beş yıl geçirdi. Nijeryalı, Polonya'ya geçmeye çalışırken sınır muhafızlarının hakaretleri de dahil olmak üzere ayrımcılığa maruz kaldığını söyledi.

NPR'den Eleanor Beardsley'e konuşan Chidera, "Travma geçirdim. Rahatlamaya ihtiyacım var. Zihnimi detoks yapmaya ihtiyacım var. Polonya sınırında çok şey yaşadım" dedi. "Yani, bu hayatımdaki en kötü deneyim. Annemi aradım. Ağlıyordum. Gerçekten ona ağlıyordum."

Polonya sınırında ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyleyenler sadece Nijeryalı öğrenciler değil. BBC'nin bildirdiğine göre, bazı Hintli öğrenciler hükümetlerinden Ukrayna'dan ayrılmak için yardım istemelerini rica etti. Sınır boyunca kendilerini döven gardiyanların fiziksel tacizine maruz kaldıklarını söylediler.