Binlerce Lüks Otomobili Taşıyan Gemi Haftalarca Yandıktan Sonra Atlantik'te Battı

Binlerce Lüks Otomobili Taşıyan Gemi Haftalarca Yandıktan Sonra Atlantik'te Battı

Portekiz donanması yetkililerine göre, Almanya'dan ABD'ye lüks arabalar taşıyan büyük bir kargo gemisi, Salı günü Atlantik'in ortasında, gemide yangın çıktıktan yaklaşık iki hafta sonra battı.

Yetkililer, Felicity Ace adlı geminin dengesini kaybettiğini ve karaya çekilirken Portekiz'in Azor adalarından yaklaşık 250 mil açıkta battığını doğruladı. Gemi, Portekiz'in ekonomik bölgesinin dışında, yaklaşık 2 mil derinliğinde bir bölgede battı.

Portekiz donanması yaptığı açıklamada, geminin battığı yerde sadece birkaç parça enkaz ve az miktarda petrol görüldüğünü ve römorkörlerin hortumlarla petrol parçasını parçaladığını söyledi.

Portekizli donanma yetkilileri, Felicity Ace'i izleyen gemilerden birinin Azor Adaları'ndaki Ponta Delgada'ya kirlilik önleme ekipmanı almak için yolda olduğunu söyledi.

650 fit uzunluğundaki gemi 4.000 araba taşıma kapasitesine sahip. Gemide kaç aracın bulunduğu bilinmiyor.

Associated Press'in haberine göre, Avrupalı ​​otomobil üreticileri gemide tam olarak kaç araba ve hangi modellerin bulunduğu konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Ancak, ABD'deki Porsche müşterileriyle bayileri bireysel olarak iletişime geçiyordu.

Porsche Cars North America Inc.'in halkla ilişkiler başkan yardımcısı Angus Fitton AP'ye verdiği demeçte, "Bu olaydan etkilenen her arabayı değiştirmek için şimdiden çalışıyoruz ve ilk yeni arabalar yakında inşa edilecek."

AP'nin bildirdiğine göre, Portekiz donanması, 16 Şubat'ta Davisville, R.I.'ye varması planlanan gemiden 22 mürettebat üyesinin hepsini kurtardı. Mürettebat helikopterle Azor Adaları'ndaki Faial adasına götürüldü. Mürettebat üyelerinden hiçbiri yaralanmadı.

Sigorta uzmanları Journal'a verdiği demeçte, Volkswagen'in Wall Street Journal'a, sigortanın araçlarının en az 155 milyon dolar olan kaybını karşıladığını doğruladı. Journal'ın bildirdiğine göre, Porsches, Bentleys, Lamborghinis ve Volkswagens dahil tüm kargolar için toplam tahmini kayıp 440 milyon dolara yakın.