Gölgeli Bilgisayar Korsanları Grubu Anonymous, Ukrayna İşgali İçin Rusya'ya Siber Savaş İlan Etti

Gölgeli Bilgisayar Korsanları Grubu Anonymous, Ukrayna İşgali İçin Rusya'ya Siber Savaş İlan Etti

"Anonymous" adlı karanlık küresel bilgisayar korsanlığı grubu, Ukrayna'yı işgal ettiği ve Doğu Avrupa ülkesindeki sivil nüfusu hedef aldığı için Rusya'ya karşı bir siber savaş ilan etti.

Gizemli grup, bir dizi Rus ve Belarus hükümet web sitesinin yanı sıra devlet petrol şirketi Gazprom ve devlet tarafından işletilen haber ajansı RT dahil olmak üzere diğer önemli Rus kuruluşlarına ait sitelerin devre dışı bırakılmasının sorumluluğunu üstlendi.

7,4 milyondan fazla takipçisi olan gruba ait bir Twitter hesabı, geçtiğimiz hafta küresel hack topluluğunu Rusya'ya karşı harekete geçmeye çağırdı.

"İnsanlık, sana soru? Hepimiz birbirimize [küfür etmekten] ne zaman vazgeçip barış içinde yaşayacağız?" grup Salı günü erken saatlerde bir tweet'te söyledi. "Bütün bu anlamsız şiddete bir son verin."

Grup Pazartesi günü başka bir tweet'te "Termobarik bombalar masum sivilleri boğarak öldürüyor. Tüm dijital aktivistleri Rus hükümetini ve müttefiklerinin varlıklarını hedef almaya çağırıyoruz" dedi. "BİZ AFETMİYİZ. UNUTMAYIZ. Biz Anonimiz."

Hizmet reddi saldırıları bu haftanın başlarında Rus sitelerine karşı hala aktifti ve Kremlin ve Rusya'nın savunma bakanlığına ait resmi sitelerin sakat olduğu söylendi. Anonymous ayrıca Moskova'nın savunma veritabanını hacklediğini iddia etti.

Bazı Rus medya web siteleri saldırıya uğramış gibi görünüyor ve üçü Pazartesi günü savaş karşıtı bir mesaj gösteriyor.

CNN'ye göre Forbes Rusya, Fontanka ve Takie Dela'daki mesajlarda, "Sevgili vatandaşlar. Sizleri bu çılgınlığı durdurmaya çağırıyoruz, oğullarınızı ve kocalarınızı kesin ölüme göndermeyin." "Putin bize yalan söylüyor ve bizi tehlikeye atıyor."

ABD siber güvenlik firması Mandiant'ın danışmanı Jamie Collier, bu tür dijital saldırılarda saldırganların kim olduğunu doğrulamanın zor olduğu konusunda uyardı.