Güney Kore, Gelişmekte Olan Ülkelere Aşı Üretimi Konusunda Eğitim Verecek

Güney Kore, Gelişmekte Olan Ülkelere Aşı Üretimi Konusunda Eğitim Verecek

Güney Kore, Covid-19 pandemisinin en kötüsüyle savaşırken bile, vakaların günlük 170.000 civarında olduğu, kendi aşılarını ve diğer ilaçlarını üretmeye hevesli gelişmekte olan ülkelere eğitim vermeye hazırlanıyor.

Sağlık ve Refah Bakanlığı, ülkenin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından küresel bir biyo-üretim eğitim merkezi olarak atandığını ve Temmuz ayına kadar ilk 370 kursiyer grubunu almaya hazır olduğunu söyledi.

Kursiyerler düşük ve orta gelirli ülkelerden gelecek, ancak ayrıntılar henüz bilinmiyor.

Bazıları aşı geliştirme derslerine katılacak, diğerleri üretim sürecinde uygulamalı eğitim alacak. Başka bir grup, küresel farmasötik standartların kalite yönetimi hakkında bilgi edinecek.

Ülkenin çeşitli yerlerinde Songdo, Andong ve Osong gibi biyolojik merkezlerde eğitim merkezleri kurulacak.

DSÖ, Güney Kore'nin biyo-üretim kapasitesi, eğitim altyapısı ve hükümetin kararlılığı nedeniyle seçildiğini söyledi.

Güney Kore'nin biyofarmasötik şirketleri yılda 600.000 litre üretim kapasitesine sahiptir ve ABD'den sonra ikinci sıradadır.

Ayrıca, Moderna ve AstraZeneca dahil olmak üzere fason üretim yoluyla beş tip Covid-19 aşısı üretti.

Güney Kore, eğitim merkeziyle küresel bir aşı merkezi olma hedefine bir adım daha yaklaşıyor.

Küresel Aşı Merkezi Ofisi bakan yardımcısı Dr Lee Kang-ho, eğitim merkezinin kurulmasının Güney Kore için büyük bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

25 Şubat Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, "Bu, yardım alan bir ülkeden bağış yapan bir ülkeye geçişimizi işaret ediyor ve deneyimlerimizi diğer ülkelerle paylaşacağız." dedi. Merkez aynı zamanda Güney Kore'nin biyo endüstrisinde lider olması için bir basamak görevi görecek."

Dr Lee, Güney Kore'nin de ilk yerli Covid-19 aşısını yılın ilk yarısında piyasaya sürmeye hazır olduğunu söyledi.

Toplam 11 aşı geliştiren sekiz yerel ilaç üreticisi var.

Önde gelen SK Bioscience, klinik denemelerin üçüncü aşamasının sonuçlarını önümüzdeki aya kadar sunmayı ve Haziran ayına kadar aşısı için acil onay almayı hedefliyor.

Güney Kore ABD, İngiltere ve Çin gibi ülkelere kıyasla aşı yarışında geç kalırken, Dr Lee dünyada hala aşı sıkıntısı olduğunu ve Güney Kore'nin aşılarını kanıtlamaları halinde mümkün olduğunca yaygın bir şekilde dağıtmaya çalışacağını söyledi. güvenli ve etkili olmak.

Hükümetin şimdiden 10 milyon doz SK aşısı için ön sipariş verdiğini de sözlerine ekledi.

Güney Kore, nüfusunun yüzde 86,4'ü tam olarak aşılanmış ve yüzde 60,4'ü destekleyici aşılar almış yüksek oranda aşılanmıştır.

Ülke, 170.000 sınırını geçtikten iki gün sonra Cuma günü 165.890 yeni Covid-19 vakası bildirdi. Bu toplam sayıyı 2.665.077'ye getiriyor.

Hükümet dikkatini kritik hastalara ve yaşlılar ve mevcut hastalıkları olanlar gibi hassas gruplara kaydırdığı için rekor düzeyde 651.081 hasta evde iyileşiyor.

Bununla birlikte, evde iyileşenlerin durumları aniden kötüleşirse derhal tıbbi yardım alıp alamayacağına dair endişeler arttı.

Bu, biri evde, diğeri hastaneye nakledilirken iki bebek Covid-19'dan öldükten sonra ortaya çıktı.

Bazı klinikler, sınırlı kapasiteyi gerekçe göstererek şüpheli Covid-19 hastalarını da reddediyor.

Hükümet şimdi, evde iyileşen hastalara bakmak için ülke çapındaki halk sağlığı merkezlerine 3.000 yetkili ve 1.000 askeri güç göndermeyi planlıyor.