HK'nin Zorlu Covid-19 Karşıtı Kuralları, Orada Yaşayan Singapurluları Bir Çıkış Aramaya Zorluyor

HK'nin Zorlu Covid-19 Karşıtı Kuralları, Orada Yaşayan Singapurluları Bir Çıkış Aramaya Zorluyor

Covid-19 salgını ve şehir yetkililerinin durumu ele alma şekli, ailesi Hong Kong ve anakara Çin'de olan Singapur'da daimi ikamet eden Tiffany Mak'a zarar verdi.

32 yaşındaki işinden ayrıldı ve Hong Kong'a gelmeden önce yirmi yıldan fazla yaşadığı Singapur'a geri dönmek istiyor.

"Hong Kong'da pandemi ve alınan önlemler yüzünden sürekli canım yanıyor" diyen Mak, şehirde sosyal hayatın zor olduğunu da sözlerine ekledi. "Arkadaşlarımı göremiyorum, ailemi de göremiyorum."

Yetkililer 24 Şubat Perşembe günü kısıtlamaları daha da sıkılaştırarak, şehirdeki Omicron liderliğindeki salgın yeni zirvelere ulaştığı için insanların halka açık yerlerde, yürüyüş veya koşu gibi etkinlikler için bile maskelerini çıkarmalarını yasakladı.

Halka açık toplantılar artık iki kişiyle sınırlandırıldı, özel toplantılar iki hanenin üyeleriyle sınırlı ve akşam yemeklerinde yemek yemek 18.00'den itibaren yasaklandı. Spor salonları ve barlar gibi işletmeler kapalı kalır.

24 Şubat'ta başlayan aşı geçişi, aşısız kişilerin süpermarketler, alışveriş merkezleri ve restoranlar da dahil olmak üzere birçok yere girmesini yasaklıyor.

Buna ek olarak, İcra Kurulu Başkanı Carrie Lam 22 Şubat'ta, anakaradan gelen kaynaklar ve insan gücüyle, Mart ortasından itibaren 7,4 milyonluk nüfusun tamamını Covid-19 için üç kez test etmeyi planladığını duyurdu.

Anakara ekibi, şehrin test ve izolasyon olanaklarını ve yeteneklerini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Son aylardaki gelişmeler, birçok kişiyi kısıtlamalar kaldırılana kadar birkaç aylığına Hong Kong'dan ayrılmayı ciddi olarak düşünmeye itti.

32 yaşındaki Singapurlu Sue Ong şunları söyledi: "Şimdilik, Hong Kong'da devam eden 'tecritten' kurtulmak için Nisan ayında Singapur'a geri dönmeyi düşünüyorum. Ama aynı zamanda bir süreliğine yer değiştirme olasılığını da araştırıyorum. gelecek yıl."

Sosyal medyadaki bazı ebeveyn sohbet gruplarında en çok endişelenen üyeler, bebekleri ve küçük çocukları olanlar.

Sohbetlerde bazıları hem ebeveyni hem de enfekte çocuğu barındıracak yeterli hastane yatağı bulunmadığına dikkat çekti, bu nedenle enfekte olmuş bazı çocuklar tedavi için hastanelerde yalnız kaldı.

Ancak Hastane Otoritesi o zamandan beri testi pozitif çıkan bazı çocukların ailelerinden ayrılacakları hastane yerine evde kalmalarına izin verdi.

Günlük enfeksiyonlardaki katlanarak artan artış, şehrin personeli yetersiz ve aşırı çalışan devlet hastanelerinin yanı sıra izolasyon tesislerinin, özellikle de Penny's Bay karantina merkezinin sınırlarını zorladı.

Ancak yetkililer, birincil ve ikincil temasların yanı sıra her bir vakayı izole etme konusunda kararlı.

Yetkililer artık hafif semptomları olan uygun sakinlerin sadece hastane yerine evde veya bir izolasyon tesisinde tecrit etmelerine izin veriyor.

Cumartesi günü, Gıda ve Sağlık Bakanı Sophia Chan, hükümetin Cuma günkü politikasında, hızlı test kitlerini kullanarak pozitif test edenlerin artık onay için derin boğaz tükürük örneği göndermeleri gerekmediğine ilişkin politika değişikliğine değindi.

"Bu, uzun kuyrukları kaldıracak ve aynı zamanda daha hızlı olacak" dedi.

Cuma günü hükümet, test kapasitesini günde ortalama 200.000 teste çıkardığını, ancak yine de talepteki artışla baş edemediğini söyledi.

Prof Chan, 31 Aralık'ta başlayan beşinci Covid-19 dalgasının 81.400'den fazla vakaya yol açtığını ve pandeminin başlangıcından bu yana şehrin kümülatif toplamının yüzde 86'sından fazlasını oluşturduğunu söyledi.

"Mevcut salgın dalgasının ölçeği benzeri görülmemiş ve zirveye henüz ulaşmadı" diye uyardı.