SpaceX Florida'dan 47 Starlink Uydusu Fırlattı

SpaceX Florida'dan 47 Starlink Uydusu Fırlattı

Şirket kurucusu ve CEO'su Elon Musk, Starlink'in Ukrayna hükümeti tarafından kullanıldığını doğruladığı için, SpaceX Perşembe günü Florida'dan kendi Starlink İnternet iletişim uydularından oluşan bir başka 47 kümeyi fırlattı.

Falcon 9 roketi, Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Kompleks 39'dan EST 9:25'te çoğunlukla güneşli, mavi bir gökyüzüne planlandığı gibi kalktı.

Uçuşun 40. saniyesinde, SpaceX mühendisi Siva Baradvaj canlı bir yayın sırasında "47 Starlink uydusunu düşük Dünya yörüngesine taşıyan roketin başarılı bir şekilde havalandığını" doğruladı.

SpaceX, Mayıs 2019'dan bu yana yaklaşık 2.200 Starlink uydusunu fırlattı, ancak uyduları izleyen Harvard astrofizikçisi Jonathan McDowell tarafından yayınlanan verilere göre, yaklaşık 1.555'i çalışır durumda.

Perşembe günkü fırlatma, SpaceX'in hava sürtünmesini artıran ve uzay aracının yörüngeye ulaşmasını engelleyen bir güneş fırtınası sırasında yaklaşık 40 uydusunu kaybetmesinden bu yana ikinci Starlink görevi olacak. Atmosfere yeniden girdiklerinde güvenle yandılar.

Roket için yeniden kullanılabilir birinci aşama güçlendirici, daha önce yedi Starlink görevi ve üç ek uydu müşteri görevi başlatarak Perşembe günü 11. kez uçtu.

Şirket, güçlendiriciyi Perşembe günü Atlantik Okyanusu'ndaki bir mavnada tekrar başarıyla kurtardı, Sadece Talimatları Okuyun.

SpaceX'in, sosyal medya kanallarında fırlatıldıktan yaklaşık bir saat sonra uyduların konuşlandırıldığını onaylaması bekleniyor.