Toyota, Tedarikçilerinden Birine Siber Saldırının Ardından Japonya'da Üretimi Durdurdu

Toyota, Tedarikçilerinden Birine Siber Saldırının Ardından Japonya'da Üretimi Durdurdu

Toyota, yerel tedarikçilerinden birindeki "sistem arızası" nedeniyle Salı günü Japonya'da üretimi durdurmak zorunda kaldı.

Toyota'ya plastik ve diğer parçaları sağlayan tedarikçi Kojima Industries, birden fazla basında çıkan haberlere göre, görünüşe göre bir siber saldırının kurbanıydı. Toyota, NPR'ye olayın bir tedarikçide meydana geldiği için ayrıntılar hakkında yorum yapamayacağını söyledi.

Şüpheli saldırı, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Toyota'yı yerel saatle Salı günü Japonya'daki 14 fabrikasındaki faaliyetlerini askıya almaya zorlayarak yaklaşık 13.000 aracın üretimini etkiledi.

Toyota sözcüsü yaptığı açıklamada, "Bunun neden olabileceği her türlü rahatsızlıktan dolayı müşterilerimizden ve tedarikçilerimizden özür dileriz." Dedi. Tedarik zincirini güçlendirmek için tedarikçilerimizle birlikte çalışmaya ve araçları müşterilerimize en kısa sürede ulaştırmak için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Şirket, Kuzey Amerika'daki üretim üzerinde herhangi bir etki olmadığını söyledi.

Reuters'in bildirdiğine göre, görünen siber saldırıya kimin neden olduğu belli olmasa da, Japonya Başbakanı Fumio Kishida hükümetinin Rusya'nın olaya karışıp karışmadığını araştıracağını söyledi.

Yetkili, "Kapsamlı kontroller yapmadan önce bunun Rusya ile bir ilgisi olup olmadığını söylemek zor" dedi.

Aynı gün Japonya, Rusya merkez bankasıyla işlemleri kısıtlamak ve Belarus'a yeni yaptırımlar uygulamak için Batılı ülkelere katıldı.

Toyota ve diğer otomobil üreticileri, ABD-Kanada sınırını kapsayan bir köprüyü tıkayan protestocular tarafından araba parçalarının teslimatı durdurulduğu için bu ayın başlarında Kuzey Amerika'da üretimi durdurmak zorunda kaldılar.