İnce Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri Nelerdir?

İnce Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri Nelerdir?

Güzelliğin sembollerinden biri olan saçlar insanlar için çok önemlidir. Saç renginiz, saç şekliniz, saç tipiniz görüntünüz üzerinde büyük etkiye sahiptir. Saçlarımıza özelliğinin veren etken genlerimizdir. Anne ve babadan aldığımız genlerle saçlarımızın ö

İnce Saç Tipini Tanıyalım

Güzelliğin sembollerinden biri olan saçlar insanlar için çok önemlidir. Saç renginiz, saç şekliniz, saç tipiniz görüntünüz üzerinde büyük etkiye sahiptir. Saçlarımıza özelliğinin veren etken genlerimizdir. Anne ve babadan aldığımız genlerle saçlarımızın özellikleri belirlenir.

ince-telli-saclar.jpg

Öyle ki kıvırcık saç tipinin düz saç tipine baskın olduğu bilinmektedir. Kıvırcık, düz, dalgalı saç şeklimiz iken kalın, orta, ince saç telimizdir. Aynı şekilde saçlar yağlı, karışık, kuru şekilde de olabilir. Bu yazı da ince saçlardan bahsedeceğiz.

Saç telinin ince yapıda olması sıklıkla görülmektedir. İnce saç teli hassas yapıdadır. Daha çabuk kırılmaya, yıpranmaya müsaittir. Şekillendirmek de sanıldığının aksine zordur. İnce telli saçı şekillendirdiğimizde örneğin maşa yaptığımız da çabucak aktığını görmekteyiz.

Bu sebeple ince saçlar fazlasıyla bakım yapmayı gerektirmektedir. İnce telli saçların yumuşak olduğu da bilinmektedir. Yumuşak olması sebebi ile örgü gibi saç modellerini yapmakta zordur. Peki ince saçlar için saç bakım önerileri nedir? Bu yazımızda bunları sizinle paylaşacağız.

Saç Yıkama Düzeni

İnce saçlar için saç bakım önerileri nedir? Sorusuna vereceğimiz ilk cevap saç yıkama düzenidir. Saç yıkama saçlar için en temel bakımdır. Saç yıkama düzeninizi saç tipinize göre yeniden gözden geçirmelisiniz.

Bilindiği üzere saçları ne sıklıkla yıkarsak o kadar hızlı şekilde yağlanacaklardır. Çoğu ünlünün saçlarını on beş günde bir yıkadığını duymuşuzdur. Bunun sebebi saç tellerinizin saç diplerinizde beslenmesini sağlamak. Kısa aralıklarla saçlarınızı yıkamamalısınız.

Dolgunluk Veren Şampuanlar

İnce saçlar için saç bakım önerileri nedir? Sorusuna verilecek ikinci cevap şampuanınızı belirlemektir. İnce saçlar için dolgun görüntü zordur. Saçlar hep sönüktür. Bu sebeple şampuanınızın dolgunluk verir nitelikte olması gerekir. Çok sayıda markanın dolgunluk veren şampuanları satışta bulunmaktadır. Size en uygun olanını tercih edebilirsiniz.

Saç Kestirmek

İnce saçlar için saç bakım önerileri nedir? Sorusuna verilecek üçüncü cevap sık sık saç kestirmektir. Saç kestirmek saçlarınızda ki yıpranmış kısımların yok olmasına sebep olur. Saçlarınız çok daha canlı görünür. Saçların kesildikçe gürleşip, kalınlaştığı bilinmektedir.

ince-telli-saclar-icin-sac-kesim-modelleri-1527520028-9152.jpg

Saç Yağları

İnce saçlar için saç bakım önerileri nedir? Sorusuna verilecek dördüncü cevap saç yağlarıdır. Saçlar için faydası kanıtlanmış yağlardan faydalanabilirsiniz. Zeytin yağı saçlar için en faydalı yağlardandır. İnce saç teliniz varsa haftada iki gün zeytin yağını saçlarınıza özelikle diplerine sürüp birkaç saat bekletebilirsiniz. Daha sonra yağlı saçı suyla durulayın. Zeytinyağı Akdeniz kadınlarının da güzellik için en çok kullandıkları yağlardan biridir. Zeytinyağının saf kalitede olması önemlidir. Gerçek doğal zeytinyağını kullanmalısınız.

Aynı şekilde markaların özel saç yağları da vardır. Bu yağlarda pek çok bitkisel yağın karışımı ve özel formüllerden oluşmaktadır. Kullanım talimatları ambalaj üzerinde yazılmıştır. Saç yağları aynı zamanda saçlarınızı şekillendirmenize de yardımcı olacaktır.