Aylarca bozulmadan patlıcanları saklayabilirsiniz! İşte pek bilinmeyen yöntemler

Aylarca bozulmadan patlıcanları saklayabilirsiniz! İşte pek bilinmeyen yöntemler

Patlıcan Türk mutfağında sevilen bir sebze.. Ancak bazı durumlarda patlıcanlar çabucak bozulabiliyor ve içi geçebiliyor. Peki aylarca patlıcanları bozulmadan nasıl saklarız?

Patlıcan, Türk mutfağında demirbaş sebzelerden biridir. Yapılan yemekler, börekler patlıcanla çok daha lezzetli olmaktadır. Patlıcanla yapılan mezeler de herkes tarafından çok sevilmektedir.

Patlıcan günümüzde çok fazla tüketmiş olduğumuz bir sebze olduğu için haliyle market yada pazardan çokça satın almaktayız. Ancak bazı durumlarda almış olduğumuz patlıcanlar çok çabuk bozulmaktadır.

Bozulan patlıcanın içi geçmekte daha da kararmaktadır. Küf benzeri kötü bir kokuya da sahip olan bozulmuş patlıcan kesinlikle tüketilmemelidir. Patlıcan satın alırken dış kabuğunun canlı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Pazardan taze olarak satın aldığınız patlıcan evde de bozulabilmektedir. Bu yüzden sizlerle patlıcanlarınızın aylarca tazeliğini koruyabilmenizi sağlayacak bazı bilgiler paylaşacağız.

Hürriyet gazetesi tarafından yayınlanan bir haberde; Patlıcanların buzdolabı yada buzlukta nasıl saklanması gerektiğine dair bilgiler paylaşıldı. Bu bilgiler sayesinde artık sizlerde patlıcanlarınızı aylarca saklayabileceksiniz.

İşte aylarca bozulmadan patlıcan saklamanızı sağlayacak o küçük bilgi. Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşın ve onlarda patlıcanlarını aylarca muhafaza edebilsinler.

Patlıcanlar Buzdolabında veya Buzlukta Nasıl Saklanır?

Patlıcanların buzdolabı ya da buzluk içerisinde saklanması konusunda pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında patlıcanların kavrulması, közlenmesi, kızartılması bulunmaktadır. Patlıcanların közlenmeye karar verilmişse, ilk etapta patlıcanın kabukları soyulur ancak tuzlu suda bekletme işlemleri uygulanmaz.

Patlıcanlar ocağın üstünde ya da fırında közlenir. Daha sonra ise patlıcanların kabukları soyulmadan bir tencere içine alınır ve kapağını kapatılır. Böylece patlıcanlar terleyecektir ve çok daha kolay soyulacaktır.

Patlıcanların mevcut kabukları soyduktan sonra ise oda sıcaklığında bütünüyle soğuyana kadar bekletilmesi gerekmektedir. Soğuyan patlıcanlar porsiyonlar halinde ayrılır ve buzdolabı poşetlerine yerleştirilir. Poşetlerin ağzı bağlanır ve sonra üstüne tarih etiketi koyulur. Bu işlemin ardından buzluğa yerleştirilir.

İşte bu kadar kolay! Bu yöntemler sayesinde aylarca patlıcanlarınızı saklayabileceksiniz.

Kaynak: Hürriyet