Bilim insanları açıkladı! Canan Karatay'da söylemişti! Beynin düşmanı bu besin

Bilim insanları açıkladı! Canan Karatay'da söylemişti! Beynin düşmanı bu besin

Canan Karatay bir kez daha haklı çıktı! Bilim insanları beyni bitiren besini açıkladılar! Tatlı, Çay ve Kahve tüketirken kullandığımız şeker meğer hiç masum değilmiş!

Sabah ve Akşam gazeteleri tarafından yayımlanan bir haber Canan Karatay'ı bir kez daha haklı çıkardı. Her fırsatta Canan Karatay şekerden uzak durulmasını ve şekerin beyni bitiren karaciğeri yağlandıran bir şey olduğunu belirtiyor.

Canan Karatay'ın uyarıları çoğu kişi tarafından dikkate alınmasa da Bilim insanları Canan Karatay'ın haklı olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Beyni direk olarak etkileyen besinler arasında yer alan şekerin bir çok zararı ortaya çıkarıldı.

Peki şeker beyni nasıl etkiliyor?

Bilim adamları, tatlı yiyeceklerin tuzlu ve yağlı yiyeceklerle birlikte, insan beyninde bağımlılık benzeri etkiler yaratarak, kontrol kaybına, aşırı yemeye ve ardından kilo alımına neden olabileceğini öne sürdüler.

Bir şeker formu olan glikoz, vücuttaki her hücre için birincil enerji kaynağıdır. Beyin sinir hücreleri veya nöronlar açısından çok zengin olduğu için, vücuttaki tüm şeker enerjisinin yarısını kullanan en enerji gerektiren organdır.

SADECE KİLO YAPMIYOR!

Üstelik şeker sadece kilo yapmıyor. Beyni doğrudan etkiliyor. Hafızayı bitiriyor. Unutkanlık sorununa yol açıyor! Bitti mi?

Bitmedi..

Şeker böbreklerden tutun da sindirim sistemi ve mideye kadar bir çok organda hasara yol açıyor!

En çok etkilediği organlar ise kuşkusuz karaciğer ve beynimiz.

Şekerin zararları saymakla bitmiyor... Çok sayıda diş hekimi şeker ve şekerli ürünlerin diş çürümesi gibi sorunlara yol açtığını da belirtiyor. Sofralarımızdan eksik olmayan bu besin için Canan Karatay daha önce yapmış olduğu bir açıklamada en tatlı zehirdir ifadesini kullanmıştı!

ŞEKERDEN UZAK DURULMALI!

İlk iş olarak eğer kahveyi şekerli içiyorsanız mutlaka sade içmeye özen gösterin! Çayı şekerli içiyorsanız mutlaka şekersiz içmeye özen gösterin!

Çayın lezzetsiz olacağını düşünüyorsanız lezzet katmak için bir dilim limon sıkmanız çayınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır!

Unutmayın tükettiğiniz her şeker vücudunuzu adım adım zehirlemekten başka bir işe yaramayacaktır! Günümüzde çok sayıda kişi şeker nedeniyle bir çok rahatsızlıkla boğuşmaktadır. Özellikle kanser hücrelerinin en çok sevdiği şey çok sayıda bilim insanına göre şekerdir! Bu yüzden kanser hastalarının da kesinlikle şeker tüketmemesi gerekmektedir!