Bir çoğu soframızda bulunuyor! Zehirli yiyecekleri bakanlık açıkladı

Bir çoğu soframızda bulunuyor! Zehirli yiyecekleri bakanlık açıkladı

Zehirli yiyeceklerin listesi açıklandı. Açıklanan listedeki yiyeceklerin bir çoğu sofralarımızdan eksik olmuyor. ABD Tarım bakanlığı tarafından zehirli yiyeceklerle ilgili yapılan araştırma şaşırtıyor.

Milliyet gazetesinde yiyeceklerle ilgili yayınlanan bir haber tartışmalara yol açtı. ABD Tarım bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına yer verildi.

Yiyecekler üzerindeki tarım ilaçları her zaman tartışma konusu olmuştur. Tarım ilaçlarının vücuda zarar verdiği bilinen bir gerçek.

EN POPÜLER YİYECEKLER İNCELENDİ

ABD Tarım bakanlığı tarafından yapılan araştırmada en popüler sebze ve meyveler incelendi. Bu inceleme kapsamında 48 ürün baz alındı. 30 binden fazla numune alındı.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına bakıldığında soframızdan eksik olmayan bazı besinlerde çok fazla miktarda tarım ilacına rastlandı.

EN FAZLA TARIM İLACI İÇEREN BESİNLER

Söz konusu araştırmanın detaylarına bakıldığında en fazla tarım ilacı içeren besinin çilek olduğu ortaya çıktı. Çilek üzerinde yüzde 70 kimyasal içerik tespit edildi. Aynı zamanda 20'den fazla tarım ilacının izine rastlandı. Üstelik bu sonuç tek bir çilekten çıkan rakamlardı.

Öte yandan kış aylarında sofralardan eksik olmayan Ispanakla ilgili yapılan araştırmada şaşkına çevirdi.

Ispanağın ise araştırmaya tabii tutulan diğer besinlere göre ortalama iki katı daha fazla tarım ilacı içerdiği belirtildi.

Aynı araştırmaya göre çok fazla miktarda tarım ilacı içeren meyve ve sebzeler:
1. Çilek

2. Ispanak

3. Nektari

4. Elma

5. Şeftali

6. Armut

7. Vişne ve kiraz

8. Üzüm

9. Kereviz

10. Domates

11. Dolmalık biber

12. Patates

Araştırmaya göre en az miktarda tarım ilacı bulunan meyve ve sebzeler:


1. Süt mısırı

2. Avakado

3. Ananas

4. Lahana

5. Soğan

6. Donmuş bezelye

7. Kuşkonmaz

8. Mango

9. Patlıcan

10. Kavun

TARIM İLAÇLARININ ZARARLARI

Bir çok sebze ve meyvede bulunan tarım ilaçları çok zararlıdır. -

Göllere ve su kaynaklarına karışabilen tarım ilaçları suların kirlenmesine yol açmaktadır. Çevre kirliliği de yaratan bu ilaçlar bir çok balık ve arı türünün ölümüne sebebiyet vermektedir. Ayrıca bu tür ilaçlarla ilgili yapılan araştırmada kanser bağlantıları da tespit edilmiştir. Uzun süre tarım ilaçlarına maruz kalan kişilerin kanser olma tehlikesi bulunmaktadır. Dünya genelinde de bir çok tarım ilacına yasak getirilmiştir.

Kaynak: Daily Mail PembeNar - MİLLİYET