Canan Karatay açıkladı! Sağlıklı zannediyorsunuz, alkolden farkı yok

Canan Karatay açıkladı! Sağlıklı zannediyorsunuz, alkolden farkı yok

Kahvaltılarımızda Sağlıklı sanarak tüketmiş olduğumuz meyve suyu hakkında Canan Karatay uyardı!

Canan Karatay sağlığımızı korumamız için önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Bilim Canan Karatay'ın açıklamalarını her zaman doğruluyor. Bugün ise Canan Karatay'ın meyve suları hakkındaki açıklaması tekrardan gündeme geldi.

Akşam'da yer alan habere göre; Prof.Dr. Canan Karatay, C vitaminin yalnızca meyce sularında bulunmadığını bunun büyük bir yalan olduğunu dile getirdi. Meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirten Karatay, meyve suyu tüketiminin de karaciğeri yağlandırıcı etkisi olduğunu sözlerine ekledi.

DOĞRULAYAN KAYNAKLARDA VAR

Canan Karatay'ın bu sözlerini doğrulayan kaynaklarda bulunuyor . TRT Haber'in internet sitesinde Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık tarafından yapılan açıklamalara yer verildi. Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık'ta tıpkı Canan Karatay gibi hazır meyve sularının zararlarından bahsetti.

Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık yapmış olduğu açıklamada aşırı tüketilen meyve suları ve asitli içeceklerin vücuda fazla miktarda şeker girmesine yol açtığını belirtti. Bu durumun da kan şekerini yükselterek şeker hastalığına ve obeziteye davetiye çıkardığını dile getirdi. Ayrıca hazır meyve sularının fazla tüketimi sonucu eklem hastalıkları ile böbrek, göz, kalp ve damar hastalıklarının da oluşabileceği uyarısında bulundu.

Görüldüğü gibi Canan Karatay'ın hiç bir açıklaması boşuna değildir. Bir çok beslenme uzmanı hazır satılan meyve suları yerine ya evde hazırlanılmasını öneriyor ya da meyvenin kendisinin yenilmesini tavsiye ediyor.