Evin havasını temizleyen ve güzel enerji veren 3 bitki

Evin havasını temizleyen ve güzel enerji veren 3 bitki

Evinizin salonunda bu 3 bitkiye mutlaka yer açın. Evinizin havasını değiştirmekle kalmayacaklar aynı zamanda evinize bol enerji verecekler.

Çoğu ev hanımı çiçek yetiştirmeye meraklıdır. Evde yetiştirilen çiçeklere dikkat etmek gerekiyor. Bazı çiçekler evin tüm havasını değiştiriyorlar. Bazı çiçekler evdeki tüm havayı çekerken bazı bitkiler ise tüm havayı temizliyor.

Eve sadece hoş bir koku vermiyorlar. Aynı zamanda şans getiriyorlar. Evinizde beslemesi hem kolay hem de evinize şans getirecek 3 bitkiden bahsedeceğiz.

Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde evde yetiştirilmesi durumunda evin tüm havasını değiştiren 3 bitkiden söz edildi.

Aloe Vera: Cilt güzelliğine olan faydasıyla bilinen aloe vera odanın havasını temizleyen bitkiler arasında yer alıyor. Yatak odasında ya da salonda aloe veraya yer açın.

Şans bambusu: Son zamanlarda çok popüler olan şans bambusu kirli havayı absorbe etme konusunda uzman. Kim bilir belki de evlerde bu kadar yayılmasının sebebi budur.

Paşa kılıcı: Bakımı kolay olan paşa kılıcı serin ve ışık bir yerde olursa gece boyunca oksijen salgılar ve odadaki kirli havayı uzaklaştırır. Toksinleri ortamdan uzaklaştırır.

SİVRİ SİNEKLERİ UZAKLAŞTIRMAK İÇİN DE FESLEĞEN BİREBİR

Öte yandan çok sayıda bitki uzmanına göre genelde yaz aylarında sorun olan sivri sinekleri doğal yollardan evden uzaklaştırmak mümkün. Bunun için evde fesleğen yetiştirebilirsiniz. Özellikle balkonda yetiştireceğiniz fesleğenler hem hoş bir koku sağlayacak hem de sivri sinekleri doğal bir şekilde evinizden uzaklaştıracaktır.