Günde 2 yada 3 adet közlenmiş kırmızı biber turşusu yemenin etkisi! Süper mucizeymiş

Günde 2 yada 3 adet közlenmiş kırmızı biber turşusu yemenin etkisi! Süper mucizeymiş

Közlenmiş kırmızı biber turşusunun şaşırtıcı bir faydası ortaya çıktı! Onun için süper besin deniliyor

Közlenmiş biber turşusuyla ilgili ezber bozan bir bilgi ortaya çıktı. Uzmanlara göre közlenmiş biber turşusunun sayısız faydası bulunuyor.

Sofralardan yaz kış eksik olmaması için elinizden ne gerekiyorsa yapacaksınız bu bilgileri öğrendikten sonra.

Bilindiği gibi Türk mutfağında çok sayıda turşu çeşidi bulunmaktadır. En çok tercih edilen turşu çeşitleri arasında '' Lahana Turşusu, Salatalık Turşusu ve Acı biber turşusu'' yer almaktadır

Ancak Kırmızı biber turşusu közlenerek yapılırsa büyük mucizeler yaratıyormuş vücutta. Bu konuda üstelik sayısız kaynakta içerik bulunuyor.

Ulusal Post'ta yer alan bir haberde; Közlenmiş biber turşusunun pek bilinmeyen bazı etkilerinden bahsedildi. Uzmanlara göre közlenmiş biber turşusu sadece bağırsakları tıkır tıkır çalıştırmıyor aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Közlenmiş biber turşusuyla ilgili işte bilmeniz gereken her şey.

Kırmızı Biber Turşusu, Türk mutfağında sevilen turşulardan biri olarak dikkat çekiyor. Yaz kış sofralardan eksik olmayan bu turşunun en büyük özelliği çok kolay yapılan bir turşu olması. Ayrıca kırmızı biber turşusu et yemeklerinin yanında da çok iyi gidiyor.

Meze niyetine de tüketilebilecek olan bu turşu daha çok Ege ve Trakya bölgesinde çokça yapılıyor. Geleneksel turşulardan daha farklı olan közlenmiş biber turşusu Balkan coğrafyasında da çokça yapılıyor. Her yıl tonlarca kırmızı biber balkan coğrafyasında turşuya dönüşüyor. Özellikle Kuzey Makedonya'nın dört bir yanında bu turşudan görmek mümkün. İrili ufaklı tüm restoranlarda közlenmiş biber turşusundan bulmak mümkün.

Aslında lezzetten çok daha sağlıklı bir alışkanlıkmış közlenmiş biber turşusu tüketmek. Bilim insanları tarafından yapılmış olan bir araştırma közlenmiş biber turşusuyla ilgili pekte bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkardı.

Milliyet gazetesinin pembenar ekinde yayınlanan bir haberde; Közlenmiş biber turşusunun pekte bilinmeyen bir faydasına yer verildi. Öğrendiğinizde sofranızdan hiç eksik etmeyeceğiniz bazı detaylar var. Günde 2 yada 3 adet közlenmiş biber turşusu yemenin vücut üzerindeki şaşırtıcı etkileri ortaya çıkarıldı. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmanın sonucunda közlenmiş biber turşusuyla ilgili pekte bilinmeyen bazı bilgiler paylaşıldı.

TAM BİR HÜCRE DOSTU ÇIKTI

Nottingham Üniversitesince yapılan araştırma sonucuna göre kırmızı biberin kanser hücrelerini yok edici özellikte olduğu ortaya çıkmıştır.

Prostat ve rahim kanserine yakalanma riskini azaltan kırmızı biber, aynı zamanda bağırsakların temizlenmesini de sağlayabilir.-

Kırmızıbiberin doğal yapısından dolayı etli oluşu zengin lif içeriğine sahiptir. Bu özelliğiyle kabızlığa, sindirim sistemine, mesane ağrılarına prostata, mide ağrılarına ve ülsere iyi gelir.

Kırmızıbiberin doğal yapısından dolayı etli oluşu zengin lif içeriğine sahiptir. Bu özelliğiyle kabızlığa, sindirim sistemine, mesane ağrılarına prostata, mide ağrılarına ve ülsere iyi gelir.

PEKİ KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Közlenmiş biber turşusunun faydalarını öğrendik. Dilerseniz şimdi sizlerle közlenmiş biber turşusunun tarifini paylaşalım.

Hürriyet'te yayınlanan bir içerikte; Közlenmiş biber turşusunun ayrıntılı bir şekilde tarifine yer verildi. İşte közlenmiş biber turşusu yaparken bilmeniz gereken her şey

Yapımı için malzemeler


2 kilogram kırmızı biber
1 su bardağı sıvı yağ
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
Yarım demek maydanoz
1 yemek kaşığı tuz

Közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifi Nasıl yapılır?


Biberleri güzelce yıkayın.

Tepsiye yerleştirip fırına verip yaklaşık 20-25 dakika közleyin.

Biberler soğuyunca kabuklarını soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra da dilimleyin.

Sarımsakları soyun.

Sirke, limon, tuz ve sıvı yağı bir kasede karıştırın.

Turşu kavanozunu alın.

En altına bir miktar maydanoz yerleştirin.

Ardından biberleri doldurun.

En son kalan maydanozları ve sarımsağı da ekleyip kapağını sıkıca kapatın.

10-15 gün boyunca karanlık bir ortamda bekletin.

Afiyet olsun...

NEYİN YANINDA İYİ GİDER?

Közlenmiş biber turşusu, kırmızı etle yapılan yemeklerle aynı zamanda balık yemeklerinin yanında iyi gitmektedir. Akşam yemeklerinin yanında ince ince dilimleyerek sade meze gibi de tüketebilirsiniz: Veya yapacağınız salataların içerisine ekleyerek tüketmekte mümkündür.