İbn-i Sina'dan yüksek tansiyonu önleyen 3 besin tavsiyesi

İbn-i Sina'dan yüksek tansiyonu önleyen 3 besin tavsiyesi

Yüksek tansiyon önemli bir sorundur. Bazı besinler yüksek tansiyona iyi geliyor. İbn-i Sina'dan gelen şifalı öneriler:

Yüksek tansiyon artık günümüzde sadece yetişkinlerde değil gençlerde de görülüyor. Yüksek tansiyonla mücadele etmek büyük önem taşıyor.

Doğal besinlerle yüksek tansiyonu kontrol altına almak mümkün. Modern çağın en büyük doktorları bugün olmuş İbn-i Sina'dan gelen tavsiyeleri inceliyor.

Yapılan araştırmalar her daim onu haklı çıkarıyor. İbn-i Sina tarafından yapılan öneriler bir çok beslenme uzmanı tarafından da dikkatle incelenerek öneriliyor.

Akşam gazetesinde yüksek tansiyon sorununa çare olabilecek 3 besin hakkında bir bilgi yayınlandı. Yayınlanan bilgi büyük önem taşıyordu. Çünkü o bilgiler İbn-i Sina tarafından yapılmış önerileri içeriyordu.

YÜKSEK TANSİYONA ÇÖZÜM OLAN 3 BESİN

İbn-i Sina'nın yüksek tansiyona çare için önerdiği bu 3 besini iftarda rahatlıkla tüketebilirsiniz.

BAKLA

Yaş ilerledikçe ciltteki hücrelerin deformasyonu artar bu da cildin parlaklığını ve canlılığını olumsuz etkiler. İbn-i Sina bu durumun yaşanmaması için çocukluk çağdan itibaren düzenli bakla tüketilmesini tavsiye eder.

KABAK SUYU

İbn-i Sina günümüzde en çok görülen hastalıklardan biri olan yüksek tansiyona karşı kanı dengeleyen en güçlü besinin kabak suyu olduğunu söyler.

BADEM

Badem de içerdiği E vitamini sayesinde cildin yenilenmesinde yardımcı olan ek bir takviyedir. Özellikle badem yağı, cilt yüzeyinde oluşan sivilce ve lekelerin kısa sürede giderilmesini sağlar.

Yüksek tansiyon sorunu olanların doktor kontrolünde oruç tutmaları önerilmektedir. Özellikle şeker hastaları ve tansiyon hastalarının oruç tutarken çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Doktorunuza danışarak oruç tutmak için uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.