Patates Kızartması yaparken mutfağın kokmaması için mutlaka deneyin

Patates Kızartması yaparken mutfağın kokmaması için mutlaka deneyin

Patates kızartması herkes tarafından çok sevilir. Ancak yapıldığı zaman mutfak kokmaktadır. Üzülmeyin kokuyu ortadan kaldıracak çözümler var

Patates kızartması günümüzde çok sayıda kişi tarafından tercih edilmektedir. Patates kızartması sevmeyen neredeyse yoktur. Evde özellikle kahvaltılarda tercih edilen patates kızartması çocuklar tarafından da çok seviliyor.

KOKUSU BIKTIRIYOR

Bazı ev hanımları patates kızartması yapıldığı zaman ev yağ koktuğu için kızartma yapmayı tercih etmiyor. Bu durumda çocukları çok üzebiliyor.

Dışarıda satılan patates kızartmaları da hazır ürünlerden yapıldığı için pek sağlıklı bulunmuyor.

Evde yapılan patates kızartması için de sağlıklı denilemez ama en azından taze patatesten yapılıyor.

KOKU NASIL GEÇER?

Patates kızartması yaparken kokusundan kurtulmak ise sanıldığı kadar zor değil. Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde patates kızartmasının evi kokutmasının önüne geçilecek bilgiler paylaşıldı.

Patates kızartmasında mutfak kokmasın istiyorsanız kızartma esnasında maydanoz koyun. Kokuyu emecektir.

KIZARTMA KOKUSU NASIL GEÇER?

Kaynamış su, limon ve kabuk tarçından yararlanarak kızartma kokularını yok edin. Yaklaşık 2 bardak suyu tencerede kaynatıp altını kapadıktan sonra, içine 1 limon ve 1-2 adet kabuk (çubuk) tarçın koyun ve bu karışımı tencerenin ağzı açık şekilde bekletin. Kızartma kokularının yok olduğunu göreceksiniz.

PENCERELER MUTLAKA AÇIK OLSUN

Öte yandan patates kızartması yaparken mutlaka kokunun diğer odalara sinmemesi için mutfağın kapısını kapatın ve pencereyi açın.

MÜMKÜNSE FIRINDA YAPIN

Mümkünse kızartma tenceresinde patates kızartmak yerine fırında patates kızartabilirsiniz. Hem daha sağlıklı hem de daha çıtır çıtır olabiliyor.