Patlıcan dolması yaparken dağılmamasını sağlayan küçük mutfak sırrı! Her dolmada işe yarar

Patlıcan dolması yaparken dağılmamasını sağlayan küçük mutfak sırrı! Her dolmada işe yarar

Patlıcan dolması Türk mutfağında sevilen bir lezzettir! Dolmayı pişirirken bu tarife göre yaparsanız dağılma olmayacaktır

Dolmalar arasında biber dolması ve kabak dolmasından sonra patlıcan dolması da popüler lezzetlerden biridir.

Patlıcan dolması Türk mutfağında sevilen lezzetlerden biri olarak bilinir. Özellikle akşam yemeklerinde enfes lezzetlerden biridir. Patlıcan dolması yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Dolmanın lezzetli olması için tarif ölçüleri iyi ayarlamak gerekiyor. En önemlisi de dolmayı pişirmeden önceki hazırlık aşaması.

Pişme aşamasında veya piştikten sonra patlıcan dolmasının dağılmamasını sağlayan bazı detaylar sizlerle paylaşacağız. Vereceğimiz bu tarife göre hareket etmeniz durumunda misafirleriniz için harika bir sunum yapabileceksiniz Kuru patlıcan dolması zeytinyağlılar arasında belki de en iyi lezzetlerden! Peki patlıcan dolmasının lezzetini daha da artırmak için nasıl pişirilmeli?

işte bu noktada Hürriyet gazetesi tarafından paylaşılan bir tarif gerçekten de işe yarıyor. Tarife geçmeden önce malzemeleri paylaşacağız. Sonrasında ise tarifi.

Yapımı için malzemeler


30 adet Adana patlıcanı
10 adet kuru soğan
2 bardak pirinç
1 bardak zeytinyağı
4 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 demet dereotu
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı yenibahar
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı patlıcan dolması tarifi Nasıl yapılır?


Patlıcanların içini oyup tuzlu suda bekletin. Soğanları küp küp doğrayın. Üzümleri ve pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.

Fıstıkları sıvı yağda, soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanlarla karıştırarak 10 dakika kavurun. Pirinçlerin üzerine tuz, şeker, tarçın, yenibahar ve karabiber ekleyin. Üzerine 2 bardak su ve dereotu ilave edip kısık ateşte pişirin. 20 dakika dinlendirdikten sonra limon suyunu ilave edin.

Oyulmuş patlıcanların içini doldurun. Üzerine 2 bardak su ilave edin. Patlıcanların üzerini bir tabakla bastırın. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 30 dakika pişirin.

Evet zeytinyağlı patlıcan dolmasının Hurriyet.com.tr üzerindeki tarifi bu şekildeydi! Bu tarifi arkadaşlarınıza ulaştırın.

PATLICAN DOLMASININ YANINA EN İYİ NE GİDER?

Patlıcan dolmasının yanına gidecek en iyi lezzetlerden birisi kuşkusuz mercimek çorbasıdır. Sonrasında birazcık yoğurt ve çoban salatayla patlıcan dolmalarınızı servis edebilirsiniz.

Sonrasında tatlı olarak ise tulumba önerilir.

Patlıcan dolması son derece doyurucu bir yemek olduğu için akşam yemeğinde alternatif başka bir ana yemeğe ihtiyaç yoktur.