Diyette Kaçamak Yapmak

Diyette Kaçamak Yapmak

Her insanın istese de istemese de kilo problemi hayatının bir yerinde mutlaka bir sorun haline geliyor. Asıl mesele diyeti bir süre uygulamak değil de tüm hayatımızı sağlıklı geçirmek için çabalamaktır. Ancak diyet insana kendini sıkıcı hissettirdiği an k

Her insanın istese de istemese de kilo problemi hayatının bir yerinde mutlaka bir sorun haline geliyor. Asıl mesele diyeti bir süre uygulamak değil de tüm hayatımızı sağlıklı geçirmek için çabalamaktır. Ancak diyet insana kendini sıkıcı hissettirdiği an kaçamak yapmak kaçınılmaz bir sondur. Peki, bu kaçamaklar diyeti bozar mı?

bkp-bolum-2-web.png

Diyeti bozmanın telafisi

Kilo problemi sadece fiziksel değildir. İnsanın psikolojisine daha çok etkilidir. Neyi hayatımızdan çıkarmaya çalışsak gözümüze daha cazip gelmeye başlar. Buna zararlı besinler de dâhildir. Peki diyette zararlı besinlerin yeri nasıldır? Telafi edilir mi? Tatbiki de edilir. Aldığımız kiloları 1 günde almadıysak 1 kez yediğimiz zararlı besin bize kilo aldırmaz tabi telafi etmesini bilirsek. Aslında yapmamız gereken çok basit. Diyelim ki zararlı bir ürünle beslendik eğer bu besini sabah aldıysak öğlen ve akşam yemeğinde telafisini yaparız.

Öğlen aldıysak akşam, akşam aldıysak ertesi gün. Yeter ki kendimizin farkında olalım ve ne tüketeceğimizi iyi bilelim. Vücudumuzdaki zararlı besinleri atmanın en gerçek yolu çok hafif gelse de sudur. Su içmek yağ yakımcına etkisi olan en büyük etkendir. Suya katacağımız bazı sağlıklı ürünler ödem atmamızı ve kaçamak telafisi olarak adlandırdığımız detoksların en kolay yoludur. Yaz aylarında hem ferah hem de sağlıklı hissettirecek detoks sularının en etkili olanı içme suyumuza saplarıyla beraber atacağımız bir tutam maydanoz ve kabuğuyla beraber ekleyeceğimiz 3-4 dilim limondan fazlası değil.

telafi-diyeti-nedir-diyette-kacamak-nasil-telafi-edilir-diyet-bozduktan-sonra-3-gunluk-toparlama-diyeti-1575702967-8658.png

Ayrıca içme suyu azaldıkça sebzeleri değiştirmeden üzerine su ekleyerek içmeye devam edebiliriz. Tabi yalnızca 1 gün kullanabiliriz. Ertesi gün taze sebzelerle tekrarlayabiliriz. Bu detoks suyunu içip beslenmeye de dikkat ettiğimiz sürece kaçamak telafisi bu kadar kolaydır. Tabi bu kaçamak durumunu sürekli yapmamak şartıyla. Kaçamak sonrası sağlıklı beslenme düzenine mutlaka devam edilmesi gerekir.

Diyette tatlı tüketimi

Diyette tatlı tüketimi ikiye ayrılır. Sağlıksız tatlılar tüketip kaçamak sayılan durumlar ve sağlıklı besinlerden alınan şekerle yapılan tatlı ürünleri gönül rahatlığıyla tüketmek. Ancak insanların ikinci seçeneğe çok sıcak bakmadıklarını kolayca söylemek mümkün. Bir çikolata yemek de bir adet hurma yemek de tatlı isteğimizi bastırır. Önemli olan kendimizin farkında olmak ve aslında çikolata yemek mi istiyoruz yoksa o an tatlı isteğini bastırmak mı istiyoruz karar vermeliyiz. Özellikle kadınlar regl dönemlerinde tatlıya ihtiyaç duyarlar. Bu tatlı krizini en hafif şekilde atlatmak için 7-8 hurmayı bir gece önceden ılık suya koyun. Ertesi gün blenderden geçirip içerisine 1 yemek kaşığı kakao ekleyin kıvam için hurmanın suyundan ekleyebilirsiniz. Ve son olarak sevdiğiniz çiğ bir kuruyemişi de içine ekleyerek kaba alın. Buzlukta 6 saat beklettikten sonra fit çikolatanız hazır. Böylece diyetteki tatlı krizlerinizin önüne geçerek kaçamak yapmaktan kendinizi alıkoyabilirsiniz. Ayrıca telafi etmeniz gereken bir krizden de kaçınmış olursunuz.

diyet-bozma.jpeg

Diyette yapılan hatalar

Diyette yapılan hataların en büyüğü kendimizi tanımadan bu sürece başlamaktır. Bir insan kendini ne kadar iyi tanırsa bedeninin ihtiyaçlarını bilirse kilo vermesi de o kadar kolay olur. Vücudumuza sadece istediği şeyleri vererek tüm ipleri ele alabilir sağlıklı yaşamın gereklerini tüm hayatımıza yansıtabiliriz. En ufak firede tüm süreci hiç yaşanmamış saymak ve diyeti sonlandırmak yapılması gereken en son şeydir. Kendimizi çok sıkmak ya da her şeyi boşlamak yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. Bu yüzden hatalarımızı telafi etmeyi bilmeli ve besinleri dengeli tüketerek diyet sürecini en olumlu duruma getirebiliriz.