Estetik Sonrası Tüketmeniz Gereken Besinler

Estetik Sonrası Tüketmeniz Gereken Besinler

Dengeli beslenme estetik sonrası yaraların iyileşmesinde temel gereksinimlerden biridir. Uygun beslenme yöntemleri üzerinden yaraların iyileşmesi çok daha kısa süre içinde tamamlanmış olur.

Estetik sonrası beslenme sürecinde özellikle yeterli miktarda sıvı ve sağlıklı gıda türlerine ağırlık vermek gerekir. Bu sürece gereken özenin gösterilmesiyle birlikte vücutta toksinler hızlı bir şekilde atılarak, kan dolaşımı arttırılmakta ve iltihap riski minimum düzeye inmektedir.

Beslenme Önerileri

l Meyve ve sebze tüketimine ağırlık vererek antioksidan açısından zengin şekilde beslenerek, lif tüketimini arttırabilirsiniz.

l Bu dönemde yeterli miktarda A ve C vitamini içeren gıdaların alınması gerekir. İyileşme sürecini hızlandıran bu vitamin türleri kemik oluşumuna destek olmaktadır.

be62d2e6-2349-431c-a35d-6716de0501a6.jpg

l Bu süreç içinde işlenmiş karbonhidrat türlerinden kaçınmak şarttır. Enerji ihtiyacını daha çok iyi lif kaynaklarından almak gerekir. Bulgur, pirinç, tahıl, buğday gibi tahıllar üzerinden lif ihtiyacı daha iyi şekilde karşılanabilir.

l Estetik ameliyat sonrasında kas dokusu hasar gördüğünden dolayı acil olarak onarıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle yeterli miktarda protein alımına ihtiyaç duyulur. Özellikle kaliteli protein kaynaklarına yönelmede fayda vardır. Et, balık, yumurta, süt gibi kaliteli protein kaynakları estetik ameliyat sonrası bol bol tüketilmesi gerekenler arasında bulunur.

l Estetik ameliyat sonrası iyileşme sürecine hız kazandırmak için Omega-3 bakımından zengin gıdaların tercih edilmesi gerekir.

l Kan dolaşımına olumsuz anlamda etki ettiğinden dolayı sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.

l Ayrıca yemeklerin pişirilme yöntemine de dikkat etmekte fayda vardır. Bu bakımdan kızartma yerine haşlama yöntemi tercih edilebilir.

l Operasyonun hemen sonrasında yoğun miktarda vitamin kaynağına ihtiyaç duyulacağından dolayı sizin için gerekli olan vitaminleri detaylı olarak öğrenmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Estetik Operasyon Sonrası

Estetik operasyon geçirmeden önceki dönemde pek çok hazırlığın yapılması söz konusudur. Operasyon ve doktor seçimi konusunda araştırmalar yapmak bu hazırlıklara örnek olabilir. Ancak operasyonun öncesi kadar sonrası da önemli olup, bu süreçte nelerin tüketilmesi gerektiğinin üzerinde durulması lazımdır.

Bazen operasyon sonrasında tam olarak nelerin tüketilmesi gerektiğine dikkat edilmeyebilir. Bu büyük bir hata olup vücudun bu dönemde metabolik ihtiyaçları katlanarak artmaya devam eder. Sağlıklı gıdalar tüketmeye özen göstermek ve bunu düzenli bir hale getirmek iyileşmeye hız kazandırmak açısından önemlidir. Sonuçta alınması gereken yiyeceklere ilişkin eksiklik iyileşme döneminde koca bir engeldir.

Ancak estetik operasyon sonrasında çoğu kişi yemek yapacak gücü kendinde bulamayabilir. Belirli bir beslenme programı takip edilmediği takdirde bu konuda daha fazla hata yapılmakta ve iyileşme süreci de zarar görmektedir.

Protein Miktarı Yüksek Yiyecekler Seçin: Estetik ameliyat sonrası vücut toparlanmak için daha fazla proteine ihtiyaç duyar. Estetik ameliyatın sonrasında yemek yapacak kadar güç bulunmayacağından dolayı yiyecekler önceden hazırlanabilir. Tek öğünlük porsiyonlar halinde hazırlanarak bu şekilde gerektiği zaman tüketilebilir.

egzersiz-yapanlarin-mutlaka-tuketmesi-gereken-besinler-20200809211035-001.jpg

Gıda Bileşenlerini Mutlaka Öğrenin: Operasyon sonrasında özellikle dondurulmuş türden gıda türleri pratik olduğundan tercih edilebilecekler arasında yer alır. Ancak bu besinlerinde iyileşme sürecine çeşitli getirileri unutulmamalıdır. Bu nedenle neyi tükettiğiniz ve içinde hangi bileşenlerin bulunduğunu bilmeniz önem taşır. Önceden hazırlanan dondurulmuş gıda türleri arasında da sağlıklı olan gıda türleri bulunur. Yine de her dondurulmuş gıdanın içindekilerin detaylı bir şekilde okunması faydalı olacaktır.

Basit Çözümler Yaratmaya Bakın: Her öğünde en az üç çeşidin bulunması zorunlu değildir. Öğünlerde daha çok besleyiciliğe önem vermeniz yerinde olur. Öğünü daha zengin kılmak açısından meyveler tercih edilebilir. Ayrıca estetik sonrası beslenme döneminde ara öğünleri de atlamadan mümkün olduğunca ara öğünlere de zengin gıda seçeneklerinin eklenmesi lazımdır.