Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Sonra 3 Bakan Daha!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Sonra 3 Bakan Daha!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘un bulunduğu görevden istifa etmesi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın da görevine son vermesinden sonra kuliste hareketli anlar yaşandı. Şimdi de en çok tartışılan 3 ismin görevden alınması gündemde.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘un, Eylül ayında çocukların okula gidip gidemeyeceği konusu tartışılırken bulunduğu görevden istifa etmesi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan‘ın Ziya Selçuk ‘un istifasını kabul etmesi sonrasında kuliste tekrardan hareketlenme oldu.

kapak-050655.jpg

Siyaset kulislerinden çok zamandır Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın kabine değişikliğime gideceği konuşuluyordu. Fakat Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kamu oyunda alışılmışın ve beklenilenin aksine bu farklılığı kademe kademe gerçekleştiriyor. Daha evvelinde ismi “ Dezenfektan olayında “ geçen önceki Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ‘u bulunduğu görevden alan Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın, sırasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ‘un da görevine son vereceği konuşuluyor. Bu üç ismin ortak noktası son dönemlerde adlarının halk tarafından çokça tartışılır olmasıdır.

Niye O 2 İsim?

Meydana gelen yangınlar evvelinde de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile alakalı iddiaların halkın gündeminde olduğu ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın “ ilk baştan beri bu iddialardan aşırı rahatsız olduğu” konulmakta. Korona virüs süreci ile beraber soğan, patates gibi gıdalarda isteklerin azalması sebebi ile satışların azalması, elma yetiştiricilerinin problemleri gibi sıkıntılar, örnek olarak gösterilmektedir. Son zamanlarda yaşanan orman yangınları sebebi ile de “ kamuoyundaki saygınlığını kaybetmeye başladığı” ifade ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın ise korona virüs sürecinde ki uygulamalarda “ Zorluk çektiği “ konuşuluyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın kısa süre içerisinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘nın yardımcısı Emine Alp Meşe ‘yi görevine son vermesinden sonra “Fahrettin Koca ‘nın da görevden alınmasının bir sinyali” olarak düşünülüyor.

Siyaset kulislerinden çok zamandır Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın kabine değişikliğime gideceği konuşuluyordu. Fakar Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kamu oyunda alışılmışın ve beklenilenin aksine bu farklılığı kademe kademe gerçekleştiriyor. Daha evvelinde ismi “ Dezenfektan olayında “ geçen önceki Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ‘u bulunduğu görevden alan Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın, sırasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ‘un da görevine son vereceği konuşuluyor. Bu üç ismin ortak noktası son dönemlerde adlarının halk tarafından çokça tartışılır olmasıdır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘un, Eylül ayında çocukların okula gidip gidemeyeceği konusu tartışılırken bulunduğu görevden istifa etmesi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın Ziya Selçuk ‘un istifasını kabul etmesi sonrasında kuliste tekrardan hareketlenme oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘un bulunduğu görevden istifa etmesi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın da görevine son vermesinden sonra kuliste hareketli anlar yaşandı. Şimdi de en çok tartışılan 3 ismin görevden alınması gündemde.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın kısa süre içerisinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘nın yardımcısı Emine Alp Meşe ‘yi görevine son vermesinden sonra “Fahrettin Koca ‘nın da görevden alınmasının bir sinyali” olarak düşünülüyor.

1619337902143-kabineee.jpg

Meydana gelen yangınlar evvelinde de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile alakalı iddiaların halkın gündeminde olduğu ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın “ ilk baştan beri bu iddialardan aşırı rahatsız olduğu” konulmakta. Korona virüs süreci ile beraber soğan, patates gibi gıdalarda isteklerin azalması sebebi ile satışların azalması, elma yetiştiricilerinin problemleri gibi sıkıntılar, örnek olarak gösterilmektedir. Son zamanlarda yaşanan orman yangınları sebebi ile de “ kamuoyundaki saygınlığını kaybetmeye başladığı” ifade ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘nın ise korona virüs sürecinde ki uygulamalarda “ Zorluk çektiği “ konuşuluyor.