Orman Yangınları ile İlgili Flaş Karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Orman Yangınları ile İlgili Flaş Karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan günlerdir devam eden orman yangınları ile alakalı açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın yaptığı açıklamada orman yangınları ile ilgili flaş bir karar çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemizde 9 günden fazladır devam eden orman yangınları ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 44 ayrı ilde meydana gelen yangınların toplamda 146 tanesinin kontrol altına alındığını ifade eden Erdoğan, 5 ilde devam eden 12 yangının ise kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamada bundan böyle görevli olmayan kimsenin orman yangınlarına müdahale etmeyeceğini söyleyerek; yaralanmalara dikkat çekti.

Azerbaycan’dan Büyük Destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada orman yangınları ile ilgili alınan yeni kararları ve süreçle ilgili gidişatı değerlendirdi. Yaptığı açıklamada yoğun bir şekilde yangınlara dair çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erdoğan; tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Azerbaycan’dan büyük bir destek alındığını da söyleyen Erdoğan; Aliyev ile yaptığı son görüşmede yeni desteklerin gündeme geldiğini belirtti. Hali hazırda Azerbaycan’dan ülkemizde 600 yetişmiş itfaiyeci geldiğini belirten Erdoğan; Aliyev’in 100 itfaiyeci daha göndermeyi teklif ettiğini söyledi.

resized-62c02-bba0410e42947812.jpg

Aliyev’in 100 itfaiyeci ile birlikte araç ve gereçleri de göndermeyi teklif ettiğini ve kendisinin de kabul ettiğini söyleyen Erdoğan; 16 amfibik uçağın çalışmalara devam ettiğini ifade etti. Ukrayna’dan gelen 5 helikopterin olduğunu ve bu helikopterlerin gece çalışabildiğini; ayrıca havada durma kabiliyetlerinin yüksek olduğunu ifade etti. Ayrıca termik santral için yapılan çalışmalara da değinen Erdoğan; şu an için buradan gelen haberlerin olumlu olduğunu belirtti.

Yeni Karar Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yangınlar ile ilgili yaptığı açıklamada yangın mahalline görevli olmayan hiç kimsenin girmeyeceğini ifade etti. “bu işi bilmeyenler” olarak bahsettiği kişilerin yangın yerine alınmasının yasaklanmasını yaralanmalara karşı tedbir olarak açıklayan Erdoğan; bu durumu yaşamak istemediklerini ifade etti. Öte yandan yabancı ülkelerden gelen desteklere de değinen Erdoğan; Rusya’dan 5 helikopter ve 3 tanker uçak, İspanya’dan 2 amfibik uçak, Hırvatistan’dan 1 amfibik uçak ve Azerbaycan’dan 1 amfibik uçak ile 1 helikopterin desteğe geldiğini söyledi. Ayrıca yurdışında bugün itibariyle 4 helikopterin daha yangın söndürme çalışmalarına katılacağını söyledi.

1628050870665-1628022816702-mnv.jpeg

Ormanların yanan bölgelerinin inşaata açılacağı iddialarına da değinen Recep Tayyip Erdoğan; bunun Anayasanın 169. maddesi uyarınca yasak olduğunu ve bu bölgelerin tekrar ağaçlandırılması gerektiğini ifade edildiğini söyledi. Bu bölgelerin inşaata açılacağı iddialarını ise asılsız olarak değerlendirdi. Bu sözlerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan; “bunların yalandan başka sıfatı yoktur” dedi.

252 Milyon Fidan Dikilecek!

Erdoğan yaptığı açıklamada yangın çıkan bölgelerde yıl bitmeden 252 milyon fidanın dikileceği söyledi. Bu çalışmaları Nefes Kampanyası olarak duyuran Erdoğan; İktidarları döneminde 5 milyar 400 milyon yetişmiş ağaç dikildiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceklerini söyleyen Erdoğan; ülkeyi çöle teslim etmeyeceklerini belirtti.

58698310-303.jpg

“Help Turkey” kampanyasına da değinen Erdoğan; bu kampanyayı yürütenlerin çok geçmeden vazgeçerek bunu geri çektiklerini söyledi. Ayrıca bu konuda prim vermeyeceklerini de söyleyen Erdoğan; “göçmenleri koruması altına alan bir Türkiye herhalde güçsüz bir ülke değildir” dedi. Öte yandan mülteciler üzerinden muhalefete yüklenen Erdoğan; “İktidara gelince ülkede ne kadar Suriyeli vara kovacağız diyen bir iktidar değiliz. Ülkemize sığınan insanlara kapımızı açtık ve bunları koruma altına aldık” dedi.

İlgili Haberler
Editör