Nohut yemeği pişirirken daha lezzetli olmasını sağlayan aşçılık sırrı! Çok daha farklı oluyor

Nohut yemeği pişirirken daha lezzetli olmasını sağlayan aşçılık sırrı! Çok daha farklı oluyor

Nohut yemeği Türk mutfağında çok sevilen bir yemektir! Nohut pişirirken daha lezzetli olmasını sağlamak istemez misiniz?

Türk mutfağından eksik olmayan nohut kalori değeri yüksek bir gıdadır. Nohut içerisinde A, C, E, K ve B grubu vitaminleri ile fosfor, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum mineralleri yer almaktadır. Karbonhidrat açısından da zengin olan nohut protein konusunda da zengin bir gıda olarak dikkat çekmektedir. Besin değeri çok yüksek olan nohut en değerli bakliyatlar arasındadır.

Araştırmacılara göre diyabetin önlenmesinde nohut çok faydalıdır. Kan şekeri seviyelerini düzenleyen nohut aynı zamanda da güçlü kemikler için yararlıdır. Kalp sağlığı içinde faydalı olan nohut saç dökülmesini durdurmaktadır. Vücuttaki iltihabı da atan bir besin olan nohut Türk mutfağında da da sıkça kullanılmaktadır.

GERÇEK ET SUYUYLA YAPIN

Nohut yemeğinizin çok daha lezzetli olması için yemeğinizi gerçek et suyuyla yapın. Et yerine kemik suyu da tercih edebilirsiniz.

Nasıl yapılacak?

50 gram kuşbaşı etini küçük bir tencere içerisinde haşlayın ve suyunu nohut yemeği pişirirken kullanın. Eti de içerisine ekleyebilirsiniz. Et yerine kemik kaynatıp kemik suyunu da yemeğinize ekleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde pişireceğiniz nohut çok ama çok daha lezzetli olacaktır.

BİR GÜN ÖNCEDEN SUDA BEKLETİN

Nohutu bir gece önceden suda bekletmeye dikkat edin. Anlık olarak yıkayıp kullanmaktan kaçının. Nohut bünyesindeki zararlı bakterilerden bu sayede kurtulmuş olursunuz...

EN KOLAY NOHUT YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Hürriyet tarafından paylaşılan bir içerikte en kolay nohut yemeğinin tarifi paylaşıldı! Sizlerde nohut yemeği pişirirken bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yapımı için malzemeler
2 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 adet domates
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Etli nohut yemeği tarifi Nasıl yapılır?


Akşamdan nohutları ayıklayıp yıkayın ve bol suda bekletin. Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın. Rendelenmiş veya ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun. İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin. Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ve nohutu ekleyin. Yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin. Üzerine pul biber serpip servis yapın.

NOHUT YEMEĞİNİN YANINA EN İYİ NE GİDER?

Nohut yemeğinin yanına en iyi giden yemekler arasında pirinç yada bulgur pilavı ilk sırada yer almaktadır. Salata olarak mevsim salatası tercih edebilirsiniz. Ayrıca yoğurt veya kefirle yoksa ayranla nohut yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Biraz yeşil soğan varsa yeşil soğanla da nohut yemeği çok iyi gitmektedir.

Kaynak: Hurriyet.com.tr

İlgili Haberler