Baş Dönmesi Kalp Çarpıntısı Belirtileri ve Tedavisi

Baş Dönmesi Kalp Çarpıntısı Belirtileri ve Tedavisi

Kalp vücutta sürekli olarak atarak görevini yerine getirir. İnsanlar kalp atışlarını normalde hissetmezler. Ancak, bazı durumlarda özellikle heyecan, korku, endişe gibi durumlarda kalp atışları hissedilir derecede artar. Kalp çarpıntısı ile beraber kişid

Kalp vücutta sürekli olarak atarak görevini yerine getirir. İnsanlar kalp atışlarını normalde hissetmezler. Ancak, bazı durumlarda özellikle heyecan, korku, endişe gibi durumlarda kalp atışları hissedilir derecede artar. Kalp çarpıntısı ile beraber kişide, nefes darlığı, baş dönmesi ve göğüste ağrı oluşursa bu durum, kişide kalp rahatsızlığı olduğunu gösterir. Kalp atış hızının artması ve azalmasıyla birlikte baş dönemsi de görülür.

bas-donmesi.jpg

Baş dönmesi kalp çarpıntısı olduğu zaman, bu durum vücut direncinde düşüşe ve mide bulantısına yol açar. Kalp çarpıntısına bağlı olarak oluşan tansiyonun ve şekerin düşmesi baş dönmesine sebep olur. Kalp çarpıntısı olduğu zaman bunun yanı sıra nefes almada güçlük yaşanır ve göğüs bölgesinde sıkışıklık hissedilir. Çarpıntının olması kişide paniğe neden olarak çarpıntısının artmasına ve kalp krizine neden olur.

Özellikle baş dönmesi kalp çarpıntısı ile beraber olursa kalp krizine yol açar.

Baş Dönmesi Kalp Çarpıntısı Nedenleri

Kalp hastalığı olan kişiler birçok farklı nedenden dolayı baş dönmesi kalp çarpıntısı yaşarlar. Baş dönmesi kalp çarpıntısı nedenleri arasında, kişilerde sürekli yaşanan psikolojik rahatsızlıklar ve sinirlilik hali kalp çarpıntısı baş dönmesine neden olur. Aşırı derecede yapılan egzersiz sonrası iyi dinlenilmediği zaman kalp çarpıntısı görülür. Tütün ve tütün mamullerinin kullanımı sonucu baş dönmesi kalp çarpıntısı yaşanır ve süreç kalp krizine doğru ilerler.

Kalp damar hastalığı olanlar ile şeker hastalarında baş dönmesi kalp çarpıntısı görülür. Kalp damar hastalıklarında düzenli beslenme çok önemlidir. Düzensiz beslenme ve asitli içeceklerin tüketimi sonucu baş dönmesi kalp çarpıntısı görülür.

Baş Dönmesi Kalp Çarpıntısı Tedavisi

Baş dönmesi kalp çarpıntısı tedavisi, çarpıntının sebebine göre yapılır. Kalp çarpıntısının nedeni kalp hastalığı dışındaysa tedavi yöntemi ona göre uygulanır. Bazen kalp çarpıntısı kansızlık ve guatr gibi kalpten tamamen farklı bir sebepten dolayı olmaktadır. Bu hastalıklar tedavi edildiği takdirde baş dönmesi kalp çarpıntısı geçmektedir.

kalp-ve-gogues-agrisi.jpg

Psikolojik ve sinirsel nedenlere bağlı çarpıntılar ise, hastanın psikolojik destek alması ile çözülebilir. Bu tarz hastaların yatıştırıcı ve anti depresan ilaçlar alması ile çözülebilir. Çarpıntı kalp ile ilgili ise, önce çarpıntının türü belirlenir. Bazı çarpıntılar önemsizdir. Bu nedenle, çarpıntının önemli olup olmadığına bakılarak tedaviye gerek olup olmadığına karar verilir. Çarpıntının türünün belirlenebilmesi için hastaya holter cihazı takılır veya kalp elektrosu çekilerek aritminin ne tür bir çarpıntıya sebep olduğuna bakılır.

Kalpteki ritim bozukluğunu düzeltici, kalp yavaş çalışıyorsa kalbi hızlandırıcı, kalp hızlı çalışıyorsa kalbi yavaşlatıcı ilaçlar verilerek ritim bozukluğu tedavi edilir.